Autor:

Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 6
Pečivo
Listové těsto
jeden kus z balíčku
1 plátek
Jablka
menších
4 ks
Skořice - mletá  
Citronová šťáva
podle chuti
 
Cukr
podle chuti
 
Rozinky  
Máslo
malinko na vršek balíčků
 
Omáčka
Smetana na vaření 250 ml
Žloutek 3 ks
Vanilkový lusk  
Cukr
podle chuti
 
Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Měšce:
Připravíme si formu na muffiny. Nastříháme si pečící papír a vyložíme jím misky ve formě. Mně se osvěčily 2 trojúhelníky položené na sobě.
Vyválíme si natenko plát listového těsta. Nakrájíme na šest dílů a vložíme do muffinové formy. Nastrouháme jablka, zasypeme cukrem, skořicí, zakápneme citronem a přidáme rozinky (výborné jsou předem naložené v rumu). Tuto směs lžící plníme do košíčků.
Těsto, které přesahuje, zahneme přes košíček a tak jej uzavřeme. Na vršek položíme slabý plátek másla. Pečeme dozlatova na 180° C a později na 200°C.

Omáčka:
Smetanu nalijte do hrnce (cca polovinu si nechte bokem), přidejte cukr a pomalu zahřívejte. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože vyškrábněte semínka. Ta přidejte ke smetaně, stejně jako prázdný lusk.
Ve zbylé smetaně metličkou rozšlehejte žloutky a ty opatrně všlehejte do horké, ale ne vroucí smetany. Krém pak zahřívejte a šlehejte tak dlouho, dokud nezhoustne. Před podáváním vyndejte vanilkový lusk!

Po vytažení z trouby vyndejte cca po 10 minutách měšec z formy, velice opatrně (horké!) z něj sundejte pečící papír, položte na talíř a vedle nalijte vanilkovou omáčku. Možno pro efekt zlehka pocukrovat moučkovým cukrem. Dobrou chuť. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Neuvěřitelné proměny: Umělkyně mění svou tvář do podoby slavných Články z

Komentáře k receptu: Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

Komentáře

  1. Bubáček89   25.01.2014 | 19:52 | reagovat | závadný

    Pepíčí papír se dává proto, že balíček občas pustí šťávu, papír ji zachytí a ona tak zkaramelizuje aniž by znečistila formu. A balíček ke kávě opravdu stačil, kdo chce, přidá si.

    1. Bubáček89   25.01.2014 | 19:53 | reagovat | závadný

      Pečící, pardon ;-)

  2. recepty73   20.01.2014 | 19:41 | reagovat | závadný

    ...když peču listové těsto, nikdy formu nevymazávám a ani nepoužívám pečící papír, nestalo se mi, že by se těsto přichytlo ...znám skvělý jablečný závin s vanilkovým přelivem, prakticky stejné ingredience, je vynikající ...myslím, že jeden měšec nikomu stačit nebude a určitě je vyzkoušejte ;-)

    1. TheKacabi   20.01.2014 | 23:36 | reagovat | závadný

      dávám si to tedy na doporučení do záložky ;-) až budu mít ingredience a po zkouškách, jdu na to...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web