Tvarohová vánočka

Hodnocení:

Moje:

105 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tvaroh
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 70
      g mandle nebo ořechy
    • 3
      ks vejce 2 vejce do těsta a 1 vejce na potření
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 70
      g rozinky
    • 0.5
      dl mléko
    • 1.5
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse rozmícháme tvaroh s máslem, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, omytými rozinkami, posekanými oříšky a mlékem. Nakonec přisypeme smíchanou mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme na vále.
2
Zapleteme vánočku (4,3,2) potřeme vajíčkem posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut.
3
Nezapomeneme přichytit špejlemi a necháme před pečením 15 minut nakynout.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lidule77
    Lidule77 |

    8. 5. 2017 10:19

    Děkuji za recept, dělala jsem s droždím (kvásek) a vánočka je moc dobrá, vláčná a vůbec ne suchá, což nemám ráda. :-)

  • Hana
    Hana |

    28. 12. 2016 16:27

    Není zde droždí, proč má tedy těsto kynout. S "prdopečem" se má naopak pracovat rychle bez stání......

  • Hanz
    Hanz |

    20. 12. 2016 00:16

    Jak dloho a na kolik nastavit trobu?

  • Hanz
    Hanz |

    20. 12. 2016 00:15

    Jak dlouho a na kolik nastavit troubu?

  • Charlotta
    Charlotta |

    13. 12. 2016 22:42

    Vánočka se povedla byla moc dobra! Mě se kynutá těsta nevedou vždycky z nich cítím kvasnice! Ale tohle je opravdu vynikající! :-) :-) :-) :-)

  • Lenka
    Lenka |

    29. 11. 2016 14:32

    výborná,rychlá příprava,doporučuji,luxusní :-D <3

  • Jitka
    Jitka |

    22. 12. 2014 10:05

    Vanocka je vyborna!Uz delam v tydnu druhou a urcite uz nebudu delat kynutou,tahle neni tak tezka jako s drozdim.Dekuji za skvely recept :-)

  • SalajováZdenka@seznam.cz
    SalajováZdenka@seznam.cz |

    9. 2. 2014 12:03

    Potřebovala bych poradit s teplotou. Vánočka je sice vždycky výborná,ale velmi tuhá - aby byla uvnitř hotová, musím ji péct skoro 2 hodiny. Volím teplotu 140° C. Bojím se dát vyšší teplotu. Už jsem zkoušela horní, spodní nebo horký vzduch, ale výsledek byl stejný. Mám novou el. troubu, předtím jsem měla plynovou - takže se s ní učím zacházet.

  • Iva Líbalová
    Iva Líbalová |

    23. 12. 2013 23:06

    kynuté těsto z droždí má lepší chuť bych řekla, ale třeba se mi jen nepovedla...

  • SKSandy
    SKSandy |

    17. 4. 2013 11:51

    Dělala jsem právě podobný recept: místo hladké mouky polohrubou, tvaroh nutno plnotučný, másla 200 g, vejce 2 (na potření žádné), lžička citr. kůry, 3 lžíce rumu, 1 sáček prdopeč, cukru 180 g (ale je pak sladší, vanilkový už nedávám), rozinek 160 g, nasekaných mandlí 60 g. Mléko nedávám. Na potření vánočky ihned po upečení - 2 lžíce rozpuštěného másla s 1/2 lžící rumu, ještě pocukrovat. Jen nevím, proč je zde uvedeno, že má kynout, když není kynutá. V úpravě, kterou zde popisuji, je vánočka výborná. Přidávám foto. :-)

  • bruca200
    bruca200 |

    22. 2. 2013 19:17

    super vánočka výborná a vláčná dávám 1* :-)