Autor:

Tvarohová vánočka

105 minut PT0H105M
Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Tvaroh 250 g
Máslo 150 g
Moučkový cukr 150 g
Mandle
nebo ořechy
70 g
Vejce
2 vejce do těsta a 1 vejce na potření
3 ks
Citronová kůra  
Hnědý rum 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Rozinky 70 g
Mléko 1/2 dl
Prášek do pečiva 1,5 balíček
Tvarohová vánočka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

V míse rozmícháme tvaroh s máslem, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, omytými rozinkami, posekanými oříšky a mlékem. Nakonec přisypeme smíchanou mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme na vále.
Zapleteme vánočku (4,3,2) potřeme vajíčkem posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut.
Nezapomeneme přichytit špejlemi a necháme před pečením 15 minut nakynout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.62 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová vánočka

Komentáře

  1. Lenka   29.11.2016 | 14:32 | reagovat | závadný

    výborná,rychlá příprava,doporučuji,luxusní :-D <3

  2. Jitka   22.12.2014 | 10:05 | reagovat | závadný

    Vanocka je vyborna!Uz delam v tydnu druhou a urcite uz nebudu delat kynutou,tahle neni tak tezka jako s drozdim.Dekuji za skvely recept :-)

  3. SalajováZdenka@seznam.cz   09.02.2014 | 12:03 | reagovat | závadný

    Potřebovala bych poradit s teplotou. Vánočka je sice vždycky výborná,ale velmi tuhá - aby byla uvnitř hotová, musím ji péct skoro 2 hodiny. Volím teplotu 140° C. Bojím se dát vyšší teplotu.
    Už jsem zkoušela horní, spodní nebo horký vzduch, ale výsledek byl stejný.
    Mám novou el. troubu, předtím jsem měla plynovou - takže se s ní učím zacházet.

  4. Iva Líbalová   23.12.2013 | 23:06 | reagovat | závadný

    kynuté těsto z droždí má lepší chuť bych řekla, ale třeba se mi jen nepovedla...

  5. SKSandy   17.04.2013 | 11:51 | reagovat | závadný

    Dělala jsem právě podobný recept: místo hladké mouky polohrubou, tvaroh nutno plnotučný, másla 200 g, vejce 2 (na potření žádné), lžička citr. kůry, 3 lžíce rumu, 1 sáček prdopeč, cukru 180 g (ale je pak sladší, vanilkový už nedávám), rozinek 160 g, nasekaných mandlí 60 g. Mléko nedávám. Na potření vánočky ihned po upečení - 2 lžíce rozpuštěného másla s 1/2 lžící rumu, ještě pocukrovat. Jen nevím, proč je zde uvedeno, že má kynout, když není kynutá.
    V úpravě, kterou zde popisuji, je vánočka výborná. Přidávám foto. :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web