Autor:

Jazýčky

Střední
Ingredience
Bílek 3 ks
Moučkový cukr 100 g
Mleté ořechy 100 g
Instantní káva 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Rybízový džem  
Čokoláda  
Jazýčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně do něj zašleháme cukr. Přidáme ořechy, kávu a vanilkový cukr a jemně promícháme. Sáčkem na zdobení nastříkáme na vymazaný plech jazýčky asi 5 cm dlouhé a sušíme je v troubě s pootevřenými dvířky při teplotě 50 °C. Necháme vychladnout. Potom dva a dva jazýčky spojíme džemem a potíráme čokoládou jen z jedné strany.

Poznámka: pokud nemáme mřížku, potíráme čokoládou jen z jedné strany a až po zaschnutí z druhé strany. Po přilepení k podložce se totiž z pečiva může odlepovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Reklama
Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Recept na víkend: Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Články z

Komentáře k receptu: Jazýčky

Komentáře

  1. Delarue   16.11.2012 | 16:16 | reagovat |

    mě osobně teda moc chutnaly, akorát já neměla jazýčky, ale teda pořádný jazyky
    příště je musím udělat menší

  2. MJG   08.12.2011 | 11:45 | reagovat |

    Mam ten snih z bilku uslehat nad parou nebo jen tak?

    1. J.Tereza   08.12.2011 | 20:11 | reagovat |

      Len tak, netreba nad parou.

  3. anonym   05.12.2010 | 15:38 | reagovat |

    zkousela a jako nic moc. po chuti to slo ale jinak ;-) :-D asi snih sem udelala spatne nevim.

  4. Daniela   05.12.2010 | 9:15 | reagovat |

    Jak dlouho se tu susi v troube?

  5. hana Valentová   19.12.2009 | 19:15 | reagovat |

    tak já jdu na to :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web