Jablkové knedlíčky II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 370
      g tvaroh
    • 30
      g máslo
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • jablka
    • skořice
    • strouhanka
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, tvaroh, vejce, máslo, žloutek a špetku soli smísíme na těsto. Z těsta odebíráme kousky, do kterých zabalíme osminky jablek (velikost jako švestkové knedlíčky), zakulatíme je. Knedlíčky vaříme v osolené vodě, vyjmeme je 2 minuty po vyplavání na povrch. Na másle nebo oleji opražíme do růžova strouhanku, osladíme cukrem, ochutíme skořicí a jemně v ní obalíme knedlíčky.
2
Poznámka: jablka můžeme, ale nemusíme loupat, podle chuti.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jmuell1
    jmuell1 |

    20. 6. 2013 18:58

    Moc dobré knedlíky! Výborná večeře v horku. Ovocné knedlíky jsem dělala už mockrát, ale jablkové prvně! Trošku jsem se obávala, ale zbytečně! Určitě udělám zase.

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    10. 1. 2011 09:30

    zařazení?

  • 6Verunka 6
    6Verunka 6 |

    26. 5. 2010 19:38

    Knedlíky byly božské. Díky Terezko.