Zapečená bramborová kaše s vejci

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • sůl
    • 80
      g máslo
    • 2,5
      dl mléko
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. S máslem a mlékem vymmícháme na hladkou kaši. Zapékací mísu vymažeme, vložíme do ní kaši, zarovnáme a uděláme do ní 4 jamky. Do každé jamky vyklepneme vejce. Osolíme, posypeme sýrem a v troubě zapečeme.
2
Podáváme tak, aby každý strávník měl část kaše s vejcem, k tomu hlávkový nebo okurkový salát nebo kyselou okurku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • cizinka
    cizinka |

    12. 8. 2015 09:39

    vypadalo to dobre, ale nezaujalo nicim, skoda vajec i syra

  • Johana32
    Johana32 |

    14. 6. 2014 19:37

    Náhodou, Knorrka je výborná. Vařím léta, ale když hoří je super. Jen se musí přesně dodržet postup. :-)

  • venda
    venda |

    2. 2. 2013 11:13

    :-X

  • Eva
    Eva |

    4. 2. 2012 21:10

    ;-)

  • oxid
    oxid |

    17. 6. 2011 16:50

    Kaše z prášku? To snad nééééééé :'(

  • Anonym
    Anonym |

    10. 7. 2006 16:28

    Chutí to aj s kyslým mliekom.

  • Pavlína Matušková
    Pavlína Matušková |

    10. 7. 2006 12:08

    A kdyz do té bramborové kaše zamícháte pórek nakrájený na kolečka a zbytky salámu co jsou v lednici a nastrouhaný sýr vmícháte taky přímo do kaše,tak je to i skvělé hlavní jídlo. A aby to bylo ještě rychlejší doporucuju bramborovou kaši v pytlíku.Mám vyzkoušenou značku Knorr. Pavlína

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    5. 7. 2006 00:14

    Podobná příloha je zde uvedená u receptu "Krkovička pro vítanou návštěvu". Myslím že to bude moc dobré.