Autor:

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 200 g
Cukr krupice 25 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Jedlá soda 1/2 lžička
Podmáslí 500 ml
Mléko plnotučné 200 ml
Vejce
(velká)
2 ks
Máslo
(rozpuštěné)
200 g
Rostlinný tuk
(na smažení)
 
Na přelití
Borůvky  
Javorový sirup  
Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Postup přípravy:

V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kypřicí prášek a sodu. V jiné míse metličkou promíchejte podmáslí, mléko, rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo. Tekutou směs přelijte k suchým ingrediencím a vše promíchejte (asi jako těsto na muffiny, nemíchejte úplně dohladka, těsto může být s viditelnými hrudkami mouky).

Velkou lžící lijte těsto na rozpálený tuk v pánvi nebo lépe lívanečníku. Smažte asi dvě minuty, až se na povrchu vytvoří bubliny. Potom lívanec opatrně obraťte a smažte z další strany dvě minuty dozlatova. Podávejte teplé s borůvkami (nebo borůvkovou zavařeninou), přelité javorovým sirupem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Komentáře

  1. VR   09.02.2015 | 18:24 | reagovat |

    no 200 g másla???? to je teda nářez... k tomu 700 ml tekutin...no to je teda nářez...pro zajímavost jsem to z těchto surovin připravil a tekuté jako koktejl.... po usmažení extrémě mastné.
    nedoporučuju

  2. Marina   19.09.2013 | 7:47 | reagovat |

    hmm.....nezda se vam nejak moc tekutin na 200g mouky?

    1. marie   24.09.2013 | 13:30 | reagovat |

      Jo,mě se taky zdálo moc tekutin na takovou trošku mouky :-!

  3. kristýna   15.02.2013 | 9:11 | reagovat |

    jo sou vážně výborné a ani na těžkost nejsou těžké ;-) :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web