Kefírové lívance

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 21
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      kefír
    • 2
      vejce
    • 1,5
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a ihned smažíme lívance.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jolana.klimesova
    Jolana.klimesova |

    29. 5. 2014 14:03

    Lívance jsou vynikající, potřebovala jsem upotřebit zkyslé kravské mléko, co nám zbylo v lednici a nemohla jsem zvolit lepší variantu. Podávali jsme s rybízovou marmeládou, syté a chutné!

  • Lenka
    Lenka |

    4. 11. 2013 18:26

    Lívanečky jsou perfektní,jen jsem kefír naředila trochou mléka a přidala špetku soli ;-)

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    23. 9. 2013 08:37

    Skvělé rychlé nadýchané lívance! 8-)

  • HarinkaR
    HarinkaR |

    21. 9. 2013 17:26

    skvělé

  • Kinka11
    Kinka11 |

    4. 7. 2013 16:20

    Skvělý recept, znám ho od babičky. My si k němu děláme merindu - smetanu ke šlehání a rozmačkané borůvky - osladit. Lívance k tomu přikusujeme a je to mňamka! :-)

  • Hanach
    Hanach |

    22. 3. 2013 20:26

    Výborné a rychlé, už jsem je dělala několikrát a zase se k nim ráda vrátím. S vločkami jsou vynikající, nahradila jsem část moukou špaldovou a pohankovou. Všem moc chutnali :-)

  • cihlik
    cihlik |

    11. 2. 2013 09:42

    kefir lze velmi snadno rychle pripravit z jakehokoliv Bio mleka pridanim pro-bio kultury - napriklad actimelu ;-) ....pak staci par dni v lednicce, bakterie se pomnozi a mate uzasny kefir hned ;-)

  • no-niki
    no-niki |

    5. 2. 2013 09:07

    Lívance chutnají skvěle a jejich příprava je snadná! Super! Už jiné dělat nebudu :-)

  • Walkyrka
    Walkyrka |

    22. 1. 2013 20:19

    Koupíš kvalitní mléko s vysokým obsahem tuku a necháš ho přes noc kysnout. Kefír není nic jiného než kyselé mléko. POZOR!!! Mléko nesmí být trvanlivé, to totiž hořkne. Báječně se osvědčilo plnotučné K-Classic, to v té plastové láhvi. Cena je asi 20 Kč za litr.

  • co te to zajíma
    co te to zajíma |

    31. 10. 2012 09:36

    :'(

  • jmuell1
    jmuell1 |

    8. 7. 2012 19:47

    Rychlé, snadné a výborné! Díky za recept, určitě budu opakovat!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    7. 6. 2011 12:22

    Sisinko, dej 1 kefír - 500 ml ;-)

  • Sisinka83
    Sisinka83 |

    7. 6. 2011 11:48

    Chci se zeptat jak velký kefír použít? 1 litr?

  • Eva R.
    Eva R. |

    27. 11. 2009 15:34

    Dělám je docela často, děti je mají rády a je to rychlá večeře. Část polohrubé mouky (asi 40-50 g) nahrazuji moukou celozrnnou. Na chuti to neubere a je to o něco zdravější :-)

  • Hana Kvasnicova
    Hana Kvasnicova |

    4. 3. 2009 13:25

    Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*

  • Hana Kvasnicova
    Hana Kvasnicova |

    4. 3. 2009 13:24

    Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*

  • Mirka
    Mirka |

    8. 9. 2007 08:41

    výborné,jen do těsta přidávám ovesné vločky .. klidně nahradit polovinu mouky ( dálám to od oka ).Pak je potírám marmoškou a bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.. mňam

  • Jana J.
    Jana J. |

    28. 8. 2006 15:12

    a můžete mi prosím poradit, jak děláte domácí kefír ???

  • Ivana V.
    Ivana V. |

    28. 7. 2006 14:23

    Nejlepší je ten kefír, co si uděláte sami doma :-) My už ani jiný nepoužíváme a lívance děláme jen s kefírem :-) Navíc na ně ani nepoužíváme sodu, stačí nechat těsto tak půl hodinky pracovat a kefír si v něm bublinky nadělá sám.

  • Helena Milcová
    Helena Milcová |

    5. 6. 2006 17:42

    Ahoj všichni, právě na to jdeme!!! Až zjistíme, jaký kefír je nejlepší, hned Vám všem dáme vědět!!! Tak dobrou chuť, pí. Helenka a p. Přemek z Plzně