Kefírový chléb

Ingredience
Kefír
(Nebo podmáslí)
550 ml
Olivový olej 2 lžíce
Jablečný ocet 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl 3 lžička
Kmín 2 lžička
Hladká mouka 320 g
Grahamová mouka 300 g
Celozrnná žitná mouka 140 g
Sušené droždí 1,5 lžička
Kefírový chléb

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredince vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku velká, barva kůrky střední (pekárna Vega, Eta Sympatic apod.). Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

Výsledek - výborný grahamový, jemný chléb, s tímto poměrem surovin obrovský (celková hmotnost cca 1,4 kg). Doporučuji případně upravit množství surovin dle možností konkrétní pekárny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Reklama
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Kefírový chléb

Komentáře

  1. Já   30.07.2011 | 13:57 | reagovat | závadný

    Skvělý chléb

  2. Mirka G.   02.02.2008 | 15:03 | reagovat | závadný

    Dnes ráno ma v pekárni čakal tento krásny chlebík. Veľmi sa vydaril. Určite ho ešte upečiem.

  3. Maruš   01.10.2006 | 15:07 | reagovat | závadný

    Anndy,zkoušela jsem poprvé rychlý program a chlebík podle Vašeho receptu.Vodu jsem dala vlažnou,suš.mléko,,mouku hladkou a celozrnou pšeničnou,půl kostky čerstvého droždí jsem rozdrobila nahoru do důlku v mouce.Chlebík se povedl,má na řezu trochu jinou strukturu,než na základní program.Má takové větší oka po kynutí..Děkuji za recept,určitě zas upeču.

  4. IVANA SEDOVA   30.09.2006 | 8:57 | reagovat | závadný

    VÝBORNÝ!!!Je jemnější a mekčí,díky podmáslí,než chléb s vodou...děkuji za další mňam chlebík...dávám 1*

  5. Maruš   24.09.2006 | 9:51 | reagovat | závadný

    Na chleba jsem použila podmáslí,povedl se a chutnal nám.Chtěla jsem ho zvážit,ale rodina se ihned do něj pustila,tak jsem to nestihla.Anndy,dík za recept,taky vyzkouším.Mléko je myšleno určitě sušené.Lidko,Vy pište,ať Ježíšek šetří a pak se nevymlouvá.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web