Autor:

Broskvové (meruňkové) lívance

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Bílý jogurt
125 gramů
1 kelímek
Mléko 1 kelímek
Hladká mouka
dle hustoty těsta, cca
2,5 kelímek
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva
necelý
1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr krupice 1 lžíce
Hnědý rum 2 lžíce
Broskve
dle velikosti, 3 -
4 ks
Olej
na smažení
 
Dohotovení
Měkký tvaroh  
Zakysaná smetana  
Moučkový cukr  
Skořice - mletá  
Ovoce
- broskve, meruňky
 
Šlehačka  
Broskvové (meruňkové) lívance

Postup přípravy:

Jogurt dáme do mísy, přidáme vejce, mléko (na odměření použijeme kelímek od jogurtu), rum, cukry a promícháme. Přidáme mouku s kypřidlem, dobře rozmícháme a nakonec vmícháme pokrájené broskve nebo meruňky (můžeme je oloupat, není to ale nutné). Smažíme na rozpáleném oleji v lívanečníku nebo na pánvi z obou stran dozlatova. Pokládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Před podávání dozdobíme dle vlastní chuti nebo si každý nazdobí na talíři sám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Domácí veka s překvapením Špekáčky & spol. - klasika nejen k pivu Články z

Komentáře k receptu: Broskvové (meruňkové) lívance

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web