Autor:

Halušky s brynzou

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Brambory
přibližně
5 ks
Polohrubá mouka  
Vejce 1 ks
Bryndza 120 g
Anglická slanina 100 g
Sůl  
Halušky s brynzou

Postup přípravy:

* brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla)
* slijeme vodu z nastrouhaných brambor
* do mísy k bramborám rozklepneme vajíčko, smícháme a zahustíme moukou (do doby, kdy vznikne hmota, nikoliv kaše)

* slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi
* do hrnce na plotnu dáme vařit vodu, kterou dostatečně osolíme
* přes haluškovač (rozuměj síto na halušky) protlačíme těsto do vařící se vody - pokud nemáte haluškovač, vykrajujte halušky lžící ;)
* halušky jsou hotové (pokud plavou), tak je scedíme

* do hotových halušek přimícháme brynzu a slaninu (ideální je rozdělit brynzu a slaninu na 2 části - jednu dát pod halušky a druhou na halušky)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Halušky s brynzou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web