Autor:

Halušky s brynzou

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Brambory
přibližně
5 ks
Polohrubá mouka  
Vejce 1 ks
Bryndza 120 g
Anglická slanina 100 g
Sůl  
Halušky s brynzou

Postup přípravy:

* brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla)
* slijeme vodu z nastrouhaných brambor
* do mísy k bramborám rozklepneme vajíčko, smícháme a zahustíme moukou (do doby, kdy vznikne hmota, nikoliv kaše)

* slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi
* do hrnce na plotnu dáme vařit vodu, kterou dostatečně osolíme
* přes haluškovač (rozuměj síto na halušky) protlačíme těsto do vařící se vody - pokud nemáte haluškovač, vykrajujte halušky lžící ;)
* halušky jsou hotové (pokud plavou), tak je scedíme

* do hotových halušek přimícháme brynzu a slaninu (ideální je rozdělit brynzu a slaninu na 2 části - jednu dát pod halušky a druhou na halušky)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Halušky s brynzou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web