Autor:

Broskvové (meruňkové) lívance II.

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Vejce
větší (nebo dvě malé)
1 ks
Meruňky
nebo broskve, cca
350 g
Mléko 500 ml
Hnědý rum 2 lžíce
Vanilkový cukr
nebo skořicový
1 ks
Polohrubá mouka
dle hustoty těsta, cca
350 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Moučkový cukr 2 lžíce
Olej
na smažení
 
Broskvové (meruňkové) lívance II.

Postup přípravy:

Zralé sladké meruňky nebo broskve si pokrájíme na malé kousky.

V míse si rozmícháme společně s mlékem oba cukry, vejce, rum a polohrubou mouku s kypřidlem na hladké, středně tuhé, táhnoucí se těsto (tužší než na palačinky). Do připraveného těsta vmícháme meruňky nebo broskve a ihned naběračkou lijeme těsto buď do rozpáleného lívanečníku s olejem nebo do rozpálené pánve s trochou oleje po malých dávkách a smažíme malé placičky. Smažíme z obou stran dozlatova, po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme.

Podáváme posypané moučkovým cukrem, přelité meruňkovým či broskvovým sirupem (recept je zde uveden), se šlehačkou, slazenou zakysanou smetanou či jogurtem...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pizza Pizza jako z Itálie krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Broskvové (meruňkové) lívance II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web