Broskvové knedlíky - bez vajec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na cca 12 knedlíků
    • 400
      g polohrubá mouka
    • sůl špetka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,5
      kostka droždí 21 gramů =
    • 240
      ml vlažná voda cca
    • 12
      ks broskve menší, oloupané, cca
  • Dále dle chuti
    • smetana ke šlehání
    • zakysaná smetana
    • tvrdý tvaroh
    • moučkový cukr
    • perník na strouhání
    • rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme zhruba polovinou vlažné vody. Mírně promícháme a necháme vzejít kvásek. Až kvásek vzkypí, přilijeme zbytek vody a zaděláme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou kynout cca 30 minut. Těsto pak opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme oloupanou (můžeme i vypeckovat) broskví, pevně uzavřeme a na pomoučněném stole necháme ještě krátce (cca 12 minut) kynout.
2
Knedlíky pak naházíme do vroucí vody, během vaření alespoň jednou opatrně promícháme a po zhruba 5 minutách je vyndáme (nejlépe jeden na zkoušku a poté i ostatní). Po vyndání knedlíky IHNED propícháme vidličkou či jehlicí, aby vyšla přebytečná pára, která by nám knedlíky srazila.
3
Broskvové knedlíky podáváme se smetanou a sypeme cukrem, tvarohem... nebo je přeléváme máslem a sypeme perníkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anna Horáková
    Anna Horáková |

    14. 11. 2016 18:40

    Broskve jsem dala z kompotu a tak jsme si pochutnali na skvělé letní večeři se sněhem za oknem. Výborné.

  • Podzimková
    Podzimková |

    9. 7. 2016 07:43

    Dělám stejně, jen dávám do těsta nakrájenou broskvi, protože mám ponejvíc hodně velké kusy, a to by vyšel jeden knedlík na osobu :-D jináč vynikající :-* a velmi žádané.