Autor:

Roštěná mé babičky

120 minut PT0H120M
Střední
Ingredience
Hovězí roštěná  
Tuk  
Cibule
větší
1 ks
Masox 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Hladká mouka  
Voda
(převařená teplá z konvice)
 
Roštěná mé babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Zapneme troubu na 250°C. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na plotýnce v železném pekáči nalijeme olej a zprudka opečeme maso. Vyndáme, nakrájíme cibuli na drobno a necháme zesklovatět. Přidáme plátky masa, podlijeme vodou (maso nesmí být potopené), přiklopíme poklicí a strčíme do trouby a až bude v troubě bublat asi tak 10 min. pak ztlumíme na 180°C. Asi hodinu pečeme a přidáváme trochu vody (aby se nepřipálilo maso). Až je maso měkké. Pekáč je krásně připálený (to je v pořádku).
Vyndáme maso na talíř a dáme asi 1 - 2 lžíce mouky (podle toho kolik chceme omáčky), orestujeme a zalejeme vodou (a to připálené seškrábneme do omáčky a máme krásně tmavou omáčku). Přidáme masox a vaříme asi 1/2 hodiny až se udělá hustá omáčka. Nesmí tam být pěna. Ochutnáme a dochutíme solí nebo pepřem. Vložíme zpět maso aby se ohřálo a podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2+
4.5 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 12x)
Kuře v bylinkové strouhance na kapustových listech Říjnová tabule může být veselejší - 4 barevné recepty pro vás Články z

Komentáře k receptu: Roštěná mé babičky

Komentáře

  1. Drovers   28.08.2014 | 10:12 | reagovat | závadný

    Masox? Umělá chuť masoxu je vždycky poznat. Když už, tak podlít vývarem, i když sem není třeba.

  2. lili   21.03.2013 | 13:05 | reagovat | závadný

    výborná je roštěná i se sojovým masem, je to vhodné pro vegetariány, postup je v podstatě stejný

  3. bambule   12.01.2013 | 9:37 | reagovat | závadný

    masox? to se ještě používá? :-!

  4. Simča Sládková   25.01.2010 | 22:14 | reagovat | závadný

    Já mám ještě zlepšovák: pokud máme čas, tak si maso naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem už tak den dopředu. Při přípravě pak je hotové mnohem rychleji, měla jsem ho včera hotové za cca 35 minut. Jinak je to výborná klasika "jako od babičky" :-).

    1. Jeny   25.05.2012 | 8:41 | reagovat | závadný

      Já mám zlepšovák mojí tchýně. Když je čas, večer masko polít rozpuštěným máslem. Je to moc velká dobrota. :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web