Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 21
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso hovězí krk
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g uzený bůček
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 3
      ks nové koření
    • olej
    • máslo
    • hladká mouka
    • 0,5
      kelímek hořčice plnotučná
    • 2
      lžíce kečup - sladký
    • vývar voda a masox - asi čtvrtku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky a smícháme dohromady se všemi mokrými ingrediencemi v misce. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji, když zlátne přidáme česnek na drobno nadrcený a na kostičky bůček. Necháme bůček zesklovatět a přidáme maso, osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme nové koření.
2
Pokud je třeba, podlejeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké (podléváme). Zahustíme moukou a provaříme, nakonec přidáme máslo. Lze přidat smetanu.
3
Přílohy: bramorový nebo houskový knedlík, hranolky, rýže.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Barunka
    Barunka |

    1. 3. 2015 16:56

    Výborné, chutné,jednoduché.My měli s rýží a vypustila jsem vývar a bylo to výborné. :-)

  • Petra
    Petra |

    19. 3. 2014 22:33

    Super recept, všem to moc chutnalo! Určitě ho zařadím mezi své oblíbené recepty.

  • Pepe
    Pepe |

    21. 12. 2013 12:03

    Ahoj. jednoduché ale fakt luxusní. Uzený bůček udělá takové aroma no neskutečný požitek a vývar jsem tam nedával jen vodu. <3

  • Katka0501
    Katka0501 |

    14. 3. 2013 20:50

    moc dobrý, přidali jsme chilli, máme raději ostré, vynechali jsme bůček, máslo a kečup, ale i tak jsme si moc pochutnali, díky za další nápad ;-)

  • saly15
    saly15 |

    14. 3. 2013 18:37

    Výborné... sice jsem to neuděla tak jak v receptu (worchester nevedu, moukou se snažím nezahuštovat, takže i máslo jsem vynechala) ale jinak šmakuláda... manžel ještě jí, ale prý je to guláš, tož nevím... přestu děkuji za inspirativní recept ;-)

  • Janaso
    Janaso |

    25. 10. 2010 12:56

    Dobré.

  • Lenka Blahutová
    Lenka Blahutová |

    30. 4. 2009 13:23

    Já jsem si popletla krk s kližkou, to víte, maminka je řeznice, takže jsem si to přeložila po svojem a poručila jsem si koupit kližku. Ale bylo to výborné aj tak, picla jsem to do tlakáče, takže bylo hotovo, snězeno a umyto aj s talířem do hodiny. Dáváme 1

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    8. 4. 2009 08:22

    Posílám velkou pochvalu.Moc nám všem chutnalo.

  • radka zelenková
    radka zelenková |

    2. 4. 2009 12:55

    Pepř je jedno jaký,jak jste zvyklá.já dávám někdy od každého trochu.

  • Věra Děrgelová
    Věra Děrgelová |

    31. 3. 2009 21:35

    mam dotaz ten pepr mlety nebo cely? jinak to vypada moc dobre, urcite vyzkousim. dekuji

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    31. 3. 2009 06:50

    Tohle je určitě dobrý nápad.Také brzy zkusím.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    30. 3. 2009 19:31

    Vypadá to slibně, na hovězí krk nenám dopusit, je to skutečně kvalitní maso, dělám z něj i svíčkovou