Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks roštěná
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 60
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks pepř celý
    • 0,5
      lžička paprika - sladká
    • celer (kousek)
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks mrkev
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 1
      lžíce citronová šťáva (+ plátky citrónu)
    • 20
      g kapary
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky na okraji nakrojte, naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Orestujte po obou stranách na rozpáleném sádle a nechte stranou. Na zbylém tuku poduste pokrájenou cibuli a přidejte na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Po chvilce zalijte citronovou šťávou, podlijte vodou, přidejte celý pepř a papriku, vše vlijte k roštěnkám.
2
Vlijte mouku rozmíchanou v troše studené vody, promíchejte a zakryté společně duste doměkka. Opečené roštěnky vložte do ohnivzdorné mísy, přidejte podušenou dušenou kořenovou zeleninu, kapary, plátky citronu, šťávu z roštěnek povařenou se zakysanou smetanou a asi půl hodiny zapečte v troubě předehřáté na 200°C.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.