Roštěnky na špeku

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí roštěná
    • 3
      ks cibule
    • 150
      g uzený špek
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka na zahuštění
    • voda (nebo vývar) na zalití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme do zlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že již v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa a zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půllitrem vody a dusíme zvolna do měkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
2
Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva Stará
    Eva Stará |

    19. 3. 2017 09:48

    Výborné byly, děkuji.

  • Jan Chabada
    Jan Chabada |

    6. 1. 2017 22:08

    Snadné, nicméně povznášející.

  • Lenka
    Lenka |

    12. 10. 2016 20:17

    Vyborne :)

  • Hanka
    Hanka |

    15. 5. 2016 08:15

    Byly vynikající a ráda je zase někdy udělám. <:-)

  • Irena Láchová
    Irena Láchová |

    29. 10. 2015 08:44

    Vynikající a jednoduše popsané, takže i pro každého začátečníka, který chce zkusit něco z hovězího masa jako já.

  • Jana Polesná
    Jana Polesná |

    27. 2. 2015 14:28

    Na hovězí maso nedám dopustit a roštěnky se špekem byla opravdová lahůdka.Masíčko se rozpadalo a chuť omáčky byla neopakovatelná.Děkuji

  • Maruška
    Maruška |

    13. 7. 2014 14:49

    Luxusní!!!!!!!

  • Januse
    Januse |

    10. 7. 2013 18:53

    vyzkoušeno, je to výborné nic se nepřipálilo a chutnalo celé rodině :-)

  • Iva
    Iva |

    21. 3. 2013 22:36

    Dělala jsem už vícekrát,a je to super,dostala jsem i pochvalu na oslavě,od rodiny.A přitom tak obyčejné jídlo.

  • Zuzka
    Zuzka |

    9. 3. 2013 13:38

    Byl to výborný oběd a nic jsem nespálila :-)) . Zlatá barva vypadá žlutě, tak proč by se taky mělo něco pálit ty chytrolíne ;-) .

  • Motyková
    Motyková |

    6. 3. 2013 19:47

    Nenáročná mňamka, jen se na ní déle čeká, než se maso udělá a to záleží spíš na mase :)

  • Milan
    Milan |

    10. 2. 2013 14:30

    Cibulka do zlatova je blbost, protoze se spali a cely zaklad pak muzete vyhodit. Jinak nezdrave jidlo co plave v tuku...

  • Věra Slámová
    Věra Slámová |

    14. 8. 2012 17:26

    Zkuste před dušením podlít dvěma deci piva, je to skvělé :-*

  • Corona
    Corona |

    11. 7. 2012 19:16

    vynikající

  • Nabella VF
    Nabella VF |

    11. 7. 2012 14:21

    Takto jde upravit každé maso a je to vždycky výborný. Roštěnky jsou ale nejlepší, bezvadný :-* recepis.

  • Nikola
    Nikola |

    25. 3. 2012 16:54

    Jednoduché, s pytlíkovou rýží jsme měli oběd na jedničku.

  • routteer
    routteer |

    15. 3. 2012 19:36

    Ahoj.. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • Podzimková Anna
    Podzimková Anna |

    13. 1. 2012 12:37

    Manželovo oblíbené jídlo,které mi nedá moc práce.

  • Kateřina
    Kateřina |

    23. 11. 2011 13:11

    Během vaření jsem přidala hrst sušených hříbků a vznikla mi nejlepší houbová omáčka co sem uvařila. ;-) <:-)

  • sally
    sally |

    8. 11. 2011 11:46

    bohužel roštěnku neměli tak jsem koupila kližku tak doufám že se mi to povede ,jsem začatečnice a chtěla jsem zkusit hovězí se štávou tak mi držte palce :-!

  • milacik100
    milacik100 |

    31. 10. 2011 07:50

    Dávám za jedna, na hovězím mase jsem přímo závislá a tohle bylo moc dobrý

  • Silva Němcová
    Silva Němcová |

    30. 10. 2011 11:52

    Děkuji za svělý recept, čekám jen na dovaření rýže a jdeme na to :-P , voní to parádně a v hrnci už měli lžíci všici krom naší kočky :-D .

  • Martínekšel
    Martínekšel |

    27. 10. 2011 14:22

    Roštěnky děláme vcelku a rozhodně na kmínu, tahle verze teda nenadchla :-(

  • Simča
    Simča |

    12. 10. 2011 14:02

    taky děkuju za nápad, jsem začínající kuchařka :-) tak snad to nepokazím a přítelovi to bude chutnat O:-)

  • Doležálková
    Doležálková |

    14. 9. 2011 13:15

    V jednoduchosti je síla a platí to v tomto receptu. Je na 1* !

  • Ela Klímová
    Ela Klímová |

    31. 8. 2011 13:07

    Naše oblíbené jídlo. Když není roštěná, dám kližku a je to taky mňamka. Celé to stojí vlastně na tom vynikajícím základu z cibule a špeku.

  • Martina
    Martina |

    14. 8. 2011 16:55

    Manžel už stačil sníst s chlebem i ten zbytek, který měl mít na zítra ;-) :-D . Je to opravdu snadný a vynikající pokrm,děkuji.

  • Jana Sýkorová
    Jana Sýkorová |

    29. 7. 2011 14:28

    Děkuji za výborný recept, manžel mě chválí do teď!Snad mu to dlouho vydrží ;-) :-) .

  • ruza
    ruza |

    23. 6. 2011 10:12

    nejlepsi a nejjednodussi ! <:-)

  • Radka
    Radka |

    11. 5. 2011 11:49

    Perfektní!!! Dělala jsem v papináku, 30 minut bylo akorát.

  • Klárka
    Klárka |

    28. 4. 2011 07:18

    Snadné a moc dobré, uzený špek krásně omáčku ovoněl :-) .

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 2. 2011 15:57

    ...a jak dlouho jsme je už neměly :-( ,dík za připomenutí.Kovářovic kobyla... ;-) :-D .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    20. 2. 2011 14:45

    Moc dobré ;-)

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    26. 2. 2009 11:10

    Nic moc pracné,zato výsledek jedna báseň.Určitě by to šlo nejenom z roštěněk.A příště přidám ještě houby.Ozvu se jak další obměna chutnala.Mňam,mňam.

  • Jana St.
    Jana St. |

    15. 2. 2009 13:41

    Tak vše snězeno. Bylo to výborné, nezbyla ani troška. Ta slanina tomu dá šmrnce, ale musí to být opravdu dobrá uzená slanina.Příště to zkusím i z vepřových kotlet nebo krkovičky.

  • Jana St.
    Jana St. |

    14. 2. 2009 22:58

    Právě to připravuji na zítra - předvařuji. Vůně je opravdu skvělá a chuť ještě nehotové omáčky taktéž. Nevím, ale nějakou přísadou by to nebylo to pravé. Už by to třeba mělo chuť houbovou či okurkovou. Já dala slaninu, která se jmenuje don pepé a ta je skvěle vyuzená a má vynikající chuť.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    12. 2. 2009 22:03

    Děkuji za pochvalu.Uzený špek dá omáčce ten pravý šmrnc.Zkuste přidat houby,nebo kyselou okurku,to také není marné.Jiří

  • nezlakova nezlakova
    nezlakova nezlakova |

    10. 2. 2009 14:30

    To byla dobrota!A ta vůně!Měli jsme je s rýží.Určitě brzy zopakuji.Velká pochvala.