Roštěnky se smetanovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g slanina
    • 1,5
      dl smetana
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • nákládané žampiony
    • tymián
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • vývar
    • 600
      g hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Roštěnky vyjmeme a ke zbylému tuku přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a povaříme.
2
Pak přilijeme smetanu, přidáme kečup, tymián, žampiony, worchestrovou omáčku a povaříme. Vložíme roštěnky, necháme prohřát a podáváme s rýži nebo brambory.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Inečka
    Inečka |

    6. 3. 2014 16:19

    Tento recept mám z kuchárskej knihy a varím to už dlho, je to fajnové masíčko s omáčkou, u mňa bodík, my to máme radi..... :-[ ;-)

  • jakub beneš
    jakub beneš |

    2. 8. 2010 14:38

    prominte nepovedení