Autor:

Roštěnky Esterházy

Střední
Porce: 4
Ingredience
Roštěná 4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Sádlo 2 lžíce
Paprika - sladká 1 lžíce
Pálivá paprika 1/2 lžíce
Cibule 2 ks
Paprika 2 ks
Polohrubá mouka
hrstka
 
Citronová šťáva 1 lžíce
Tokajské víno 1 sklenice
Zakysaná smetana 100 ml
Roštěnky Esterházy

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy papriky. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a paprikové lusky. Zasmahneme moukou, zředíme vývarem a vložíme maso. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme citronovou šťávu, víno a smetanu. Podáváme s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Roštěnky Esterházy

Komentáře

  1. SisiZ   03.06.2012 | 12:00 | reagovat |

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  2. SisiZ   03.06.2012 | 12:00 | reagovat |

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  3. recepty73   10.02.2012 | 16:30 | reagovat |

    ...hrnek mouky to asi nebude?!...

    1. recepty73   10.02.2012 | 16:31 | reagovat |

      ...a fotka u receptu chybí...

      1. Vlasta Novák   10.02.2012 | 16:36 | reagovat |

        Opraveno, díky

    2. Ladia   03.06.2012 | 17:50 | reagovat |

      Hrnek mouky zcela jistě ně, a dříve jsem komentář nenašla... :'(

  4. László   31.01.2012 | 22:18 | reagovat |

    Esterházy-Rostbraten alebo Eszterházy rostélyos je známe jedlo z obdobia Rakúsko-Uhorska. Tak súčasné rakúske ako aj maďarské recepty na toto jedlo sa viac-menej podobajú tomuto receptu. Smotanu používajú kyslú a Tokajské som v tomto jedle ani nezažil a ani neobjavil v žiadnom recepte.

  5. Bohumil Bidlo   18.12.2006 | 14:05 | reagovat |

    Doporučuji přidat kořenovou zeleninu a saturajku.Na závěr vložit do omáčky 1PL kaparů.Tak jsem to jedl v Maďarsku.výborné!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web