Autor:

Roštěnky Esterházy

Střední
Porce: 4
Ingredience
Roštěná 4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Sádlo 2 lžíce
Paprika - sladká 1 lžíce
Pálivá paprika 1/2 lžíce
Cibule 2 ks
Paprika 2 ks
Polohrubá mouka
hrstka
 
Citronová šťáva 1 lžíce
Tokajské víno 1 sklenice
Zakysaná smetana 100 ml
Roštěnky Esterházy

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy papriky. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a paprikové lusky. Zasmahneme moukou, zředíme vývarem a vložíme maso. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme citronovou šťávu, víno a smetanu. Podáváme s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Roštěnky Esterházy

Komentáře

  1. SisiZ   03.06.2012 | 12:00 | reagovat | závadný

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  2. SisiZ   03.06.2012 | 12:00 | reagovat | závadný

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  3. recepty73   10.02.2012 | 16:30 | reagovat | závadný

    ...hrnek mouky to asi nebude?!...

    1. recepty73   10.02.2012 | 16:31 | reagovat | závadný

      ...a fotka u receptu chybí...

      1. Vlasta Novák   10.02.2012 | 16:36 | reagovat | závadný

        Opraveno, díky

    2. Ladia   03.06.2012 | 17:50 | reagovat | závadný

      Hrnek mouky zcela jistě ně, a dříve jsem komentář nenašla... :'(

  4. László   31.01.2012 | 22:18 | reagovat | závadný

    Esterházy-Rostbraten alebo Eszterházy rostélyos je známe jedlo z obdobia Rakúsko-Uhorska. Tak súčasné rakúske ako aj maďarské recepty na toto jedlo sa viac-menej podobajú tomuto receptu. Smotanu používajú kyslú a Tokajské som v tomto jedle ani nezažil a ani neobjavil v žiadnom recepte.

  5. Bohumil Bidlo   18.12.2006 | 14:05 | reagovat | závadný

    Doporučuji přidat kořenovou zeleninu a saturajku.Na závěr vložit do omáčky 1PL kaparů.Tak jsem to jedl v Maďarsku.výborné!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web