Autor:

Cuketová buchta III.

Střední
Ingredience
Vejce
Cukr 1,5 sklenice
Hladká mouka 3 sklenice
Cuketa
nastrouhaná
2 sklenice
Olej 3/4 sklenice
Jedlá soda 1 lžička
Prášek do pečiva 1/2 ks
Kakao 1 lžíce
krém
Tvaroh
Máslo 3/4 ks
Moučkový cukr 150 g
Vanilka
Čokoláda  
Cuketová buchta III.

Postup přípravy:

Celá vejce ušleháme do pěny s cukrem. Potom přidáme hladkou mouku, nastrouhanou cuketu, olej, jedlou sodu, prášek do pečiva a naposledy kakao. Vymícháme v těsto. Pečeme zpočátku asi na 220 °C 1-2 minuty. Potom na 180 °C 40 minut.
Krém: utřeme máslo, cukr, vanilku do pěny a nakonec vmícháme tvaroh. Krém namažeme na upečený piškot a posypeme hustě strouhanou čokoládu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1-
4.52 24 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 24x)
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Cuketová buchta III.

Komentáře

  1. barbarons   20.07.2015 | 19:59 | reagovat | závadný

    Skvělá buchta! Trochu jsem si to pozměnila, ale je to dle každého co tam chce dát. Avšak mě stačila 1sklenička cukru, dala jsem tam trochu mléka, celý prášek do pečiva bez jedlé sody, a krém jako takový jsem nedělala...jen jsem smíchala 1 tvaroh s cukrem a potřela vychladlou buchtu a nakonec posypala grankem :-)

  2. Miri   07.10.2014 | 10:24 | reagovat | závadný

    Cuketové buchty jsou prostě senzační :-)
    Komu přijde krém sladký, doporučuji rozpustit tabulku hořké čokolády (čím kvalitnější, tím lepší), já kupuji hořkou čokoládu z Lidlu za cca 24,-Kč a je výborná. Do vychladlé čokolády zamíchám 1 až 2 husté zakysané smetany. Krém je výborný!

    1. Věra   01.08.2016 | 14:08 | reagovat | závadný

      Miri,prostě místo krému jste jen rozpustila čoko a smíchala se zakysankou,bez másla a cukru.Chápu to dobře?Díky Věra :-) ;-)

  3. Napalsko   13.08.2014 | 23:09 | reagovat | závadný

    Úžasná buchta :-) . Velmi všem chutnala,jen jsem přidala od oka trošku mléka a místo hladké mouky jsem použila polohrubou mouku a bylo to vynikající :-) .

  4. allena89   02.08.2014 | 13:45 | reagovat | závadný

    Výborná a osvěžující. Do krému jsem dala dva tvarohy, rum a jen kousek másla.

  5. Ali Š.   15.09.2013 | 10:03 | reagovat | závadný

    U nás také velký úspěch, buchta je hned pryč.
    Jen jsem si recept trošku upravila, zdálo se mi moc mastné a sladké. Do krému jsem dala méně cukru (100g) a másla (1/2 ks), do buchty 1/2 hrnku oleje místo 3/4. Nahoru se dá posypat Grankem místo čokolády, kdo nemůže kakao, dá se do buchty lžíce karobu a nahoru posypat třeba kokosem, nebo bílou čokoládou. Prostě jak komu vyhovuje a chutná.
    Místo cukety se dá dělat v období úrody jablek s jablky. Také výborné! doporučuji!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web