Primátorské roštěnky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek hovězí roštěná
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 200
      g eidam sýr
    • 200
      g majonéza
    • 100
      g bílý jogurt
    • 1
      špetka cukr krystal
    • 1
      lžíce bílé víno
    • pepř mletý
    • sůl
    • 100
      g kapie čerstvá nebo sterilovaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce přes noc nebo několik hodin odležet. Před přípravou je osolíme, opět potřeme olejem a opečeme po obou stranách na grilu (nebo na pánvičce na oleji) tak, aby byly uvnitř růžové.
2
Opečené roštěnky přeložíme na talíře, potřeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme majonézou, promíchanou s jogurtem, cukrem, velmi drobně pokrájenou kapií a vínem. Podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami a se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    12. 5. 2017 11:00

    ...recept je mezi nově komentovanými a žádný komentář nemá - po prověření, prosím, komentář vymažte, děkuji...

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 15:57

    Prosím o odstranění ŠPETKY u pepře a soli... a upřesnění, že se jedná o 100 g čerstvé nebo sterilované kápie. Takhle to vypadá že máme použít koření. O:-)

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    29. 7. 2010 14:24

    Omlouvám se,toto hodnocení se mi záhadně napsalo ke zcela jinému receptu,ani nevím,kde se mi tu vzal,můžete to prosím smazat?

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    29. 7. 2010 14:23

    Musím říct,že mě tento recept nadchnul,za prvé pro rychlost,s jakou jsem ho udělala a za druhé ta dobrota. Zasloužená jednička. Vyzkoušejte :-)

  • Jana Ponáhlá
    Jana Ponáhlá |

    20. 5. 2005 14:55

    Tento recept znám z jednoho časopisu; Tento recept dělám jako sváteční jídlo a také svátečně chutná. Jako přílohu k tomu dělám i šunkovou nebo hráškovou rýži. Nejen exoticky nebo neobvykle pojmenovaná jídla chutnají výborně.