Autor:

Plec pečená (nejen) se zelím

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřová plec 500 g
Kysané zelí
okapané
500 g
Cibule 250 g
Olej
nebo sádlo
 
Uzené maso 130 g
Anglická slanina
nebo moravská, váhalova...
130 g
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín  
Česnek 5 stroužek
Mletá sladká paprika 1,5 lžíce
Vývar
na podlití, dle potřeby
 
Plec pečená (nejen) se zelím

Postup přípravy:

Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného promíchání smažíme dozlatova. Poté přidáme polovinu nastrouhaného česneku a pokrájené uzené maso se slaninou a ještě krátce smažíme. Vše následně zaprášíme paprikou, promícháme a odstavíme. K masu přisypeme zelí, které jsme nechali okapat (neproplachovat!), přidáme jemně nasekaný nebo nastrouhaný zbylý česnek, vše řádně promícháme, přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku, mírně podlijeme, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 80-100 minut doměkka (dle velikosti kostek masa). Dle potřeby během pečení podléváme a pokud je třeba i promícháme ode dna zapékací mísy (pekáče).

Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky...

Jestliže chceme mít pokrm pikantní, můžeme uzené maso se slaninou nahradit chorizo salámem či klobásou, která nám pokrm pikantně okoření. Podávat pak můžeme „plec pečenou (nejen) se zelím“ s chlebem a chlazeným pivem, jako netradiční pohoštění.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Plec pečená (nejen) se zelím

Komentáře

  1. Zacharová   13.12.2016 | 19:43 | reagovat |

    Vynikající :-)

  2. Jitka   18.11.2016 | 6:21 | reagovat |

    Jeste jeem chtela napsat, ze se k zeli s masem osvedcil i bramvorovy knedlik.

  3. Jitka   18.11.2016 | 6:19 | reagovat |

    To bylo taak dobre, dekuji, urcite zopakuji velmi brzy.

  4. Markéta Zlatohlávková   05.11.2016 | 20:56 | reagovat |

    Není nad praktické recepty z jednoho pekáče! Bylo to geniální a já teď můžu jen poděkovat a doporučit dál.

  5. Jana Bočková   29.10.2016 | 19:34 | reagovat |

    Bylo to vynikající maso se zelím.Pošmákli jsme si a ještě jsem dávala ségře recept aby ho sama mohla zítra udělat :))))))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web