Pečená plec (nejen) s jablky

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec cca
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1,5
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      ks jablka nejlépe kyselejší, větší
    • 250
      ks baby karotka nebo mrkev
    • sojová omáčka - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plec pokrájíme na větší kostky, které potřeme zázvorem, osolíme a dáme do pekáčku s nasekaným česnekem a pokrájenou cibulí. Vše trochu podlijeme a zaklopíme. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů téměř doměkka. Pak odklopíme, pod maso nasypeme mrkvičky, na větší kusy pokrájená jablka (bez jádřinců) zastrkáme mezi maso a zakapeme je trochou sojové omáčky (můžeme okořenit i jiným kořením nebo bylinkami). Vše dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky, gnocchi, bramborem..., které přeléváme výpekem.
3
Takto lze upéct i kuřecí paličky nebo pokrájené stehenní řízky.

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    16. 5. 2015 21:00

    Výborné skvěle ochucené maso se v puse jen rozplývalo. Děkuji za zajímavý nový recept :) .