Autor:

Pečená plec (nejen) s jablky

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Vepřová plec
cca
500 g
Sůl  
Česnek
2 -
3 stroužek
Zázvor
čerstvě nastrouhaný
1,5 lžička
Cibule
větší
1 ks
Jablka
nejlépe kyselejší, větší
2 ks
Baby karotka
nebo mrkev
250 ks
Sojová omáčka
- nemusí být
 
Pečená plec (nejen) s jablky

Postup přípravy:

Plec pokrájíme na větší kostky, které potřeme zázvorem, osolíme a dáme do pekáčku s nasekaným česnekem a pokrájenou cibulí. Vše trochu podlijeme a zaklopíme. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů téměř doměkka. Pak odklopíme, pod maso nasypeme mrkvičky, na větší kusy pokrájená jablka (bez jádřinců) zastrkáme mezi maso a zakapeme je trochou sojové omáčky (můžeme okořenit i jiným kořením nebo bylinkami). Vše dopečeme doměkka a dozlatova.

Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky, gnocchi, bramborem..., které přeléváme výpekem.

Takto lze upéct i kuřecí paličky nebo pokrájené stehenní řízky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Láhev plná vánoční vůně Články z

Komentáře k receptu: Pečená plec (nejen) s jablky

Komentáře

  1. Eva   16.05.2015 | 21:00 | reagovat |

    Výborné skvěle ochucené maso se v puse jen rozplývalo. Děkuji za zajímavý nový recept :) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web