Autor:

Plečinta

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 500 g
Vlažná voda 250 ml
Olej 3 lžíce
Sůl  
Brynzová náplň
Bryndza 250 g
Bramborová kaše
ze šesti brambor
 
Cibule
nadrobno nakrájená, osmažená na tuku
1 ks
Mletá paprika 1 špetka
Tvarohová náplň
Tvaroh 500 g
Žloutek 3 ks
Mléko 100 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Cibulová náplň
Cibule
nakrájené nadrobno
4 ks
Vařená vejce
nasekaná
4 ks
Kopr 1 lžíce
Petrželová nať 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Plečinta

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mléka / sýra

Těsto vypracujeme, rozdělíme na 5 dílů a všechny vytahujeme na stejně velké tenké obdélníky (jako na závin).
Necháme přikryté na teple 10 minut odpočinout, potom každou část pokapeme máslem a obdélníky položíme na sebe.
Navrch rozložíme náplň, srolujeme a na okrajích zahneme. Potřeme máslem a vajíčkem a upečeme.
Upečenou plečintu opět potřeme máslem.

Poznámka: plečinta je moldavský piroh, který se podává teplý až horký. Plní se jednou z uvedených náplní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Na vdolky i do buchet. Skvělá domácí povidla ze švestek a hrušek Články z

Komentáře k receptu: Plečinta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web