Plečinta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml vlažná voda
    • 3
      lžíce olej
    • sůl
  • Brynzová náplň
    • 250
      g bryndza
    • bramborová kaše ze šesti brambor
    • 1
      ks cibule nadrobno nakrájená, osmažená na tuku
    • 1
      špetka mletá paprika
  • Tvarohová náplň
    • 500
      g tvaroh
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      ml mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
  • Cibulová náplň
    • 4
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 4
      ks vařená vejce nasekaná
    • 1
      lžíce kopr
    • 1
      lžíce petrželová nať
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto vypracujeme, rozdělíme na 5 dílů a všechny vytahujeme na stejně velké tenké obdélníky (jako na závin).
2
Necháme přikryté na teple 10 minut odpočinout, potom každou část pokapeme máslem a obdélníky položíme na sebe.
3
Navrch rozložíme náplň, srolujeme a na okrajích zahneme. Potřeme máslem a vajíčkem a upečeme.
4
Upečenou plečintu opět potřeme máslem.
5
**Poznámka**: plečinta je moldavský piroh, který se podává teplý až horký. Plní se jednou z uvedených náplní.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.