Čokoládový dort s broskvemi

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těsto
    • 200
      ml mléko
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 60
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 250
      g polohrubá mouka
    • krém
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      plechovka broskve
    • 100
      g mandle - loupané
    • želé dortové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko a rozlámanou čokoládu rozpusťte na mírném ohni za stálého míchání a nechte zchladnout. Změklé máslo utřete s cukrem, skořicí a vejci na hladký krém, po částech do něj vmíchejte prochladlé čokoládové mléko a mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto vlijte do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané dortové formy, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 1 hodinu. Nechte zchladnout a dvakrát prokrojte. Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý pudink, vmíchejte do něj 25 g másla, postavte do studené lázně a míchejte do zchladnutí. Změklé máslo utřete s cukrem a rumem na hladký krém, po částech do něj zašlehejte pudink. Spodní díl dortu potřete krémem, posypte dvěma na kostičky nakrájenými broskvemi a opakujte v další vrstvě. Pak celý dort potřete krémem. Třetinu mandlí umelte a posypte jimi boky dortu. Povrch ozdobte mandlemi, potřete je dort-želé připraveným podle návodu, obložte mandlemi a nechte dobře vychladit.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    18. 1. 2016 11:23

    Nedovedu si představit,že by někdo z uvedených ingrediencí udělal krém.