Autor:

Lilek s rajčaty

Snadné
Ingredience
Lilek
vetsi
1 ks
Rajčata
stredni velikosti
4 ks
Česnek 1 stroužek
Bazalka
par listku
 
Olivový olej  
Lilek s rajčaty

Postup přípravy:

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Po vypocení nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a lilek osmažíme dozlatova. Osmaženy lilek si dáme bokem, v menším množství oleje si osmažíme celý česnek, přidáme rajčata, bazalku natrhanou na kousky, osolíme, připadně dochutíme trochou cukru a necháme vařit 10 -15 minut. Pak přidáme osmažený lilek, promícháme, necháme prohřát. Můžeme ještě dosolit. Podáváme jako přílohu nebo samostatný chod s pečivem.

Jedná se o klasický italský recept, používaný zejména v letním období.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Dejte ovoce k ledu aneb Jak uskladnit čerstvé ovoce? Články z

Komentáře k receptu: Lilek s rajčaty

Komentáře

  1. Jindra   30.06.2016 | 23:17 | reagovat |

    Výborné!

  2. Lucie   03.05.2014 | 17:26 | reagovat |

    Výtečné! Lilek milujeme, moc jsme si pochutnali. Díky :-)

  3. Barbara   31.08.2012 | 7:59 | reagovat |

    Moc dobré, děkuji.

  4. Jana   26.02.2012 | 10:52 | reagovat |

    zdravá věc a skvělá chuť :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web