Autor:

Lilek s tofu a rajčaty

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 1
Ingredience
Lilek
měkčí
1 ks
Tofu
natural
100 g
Rajčata 2 ks
Sušená rajčata 2 ks
Bílé víno - suché 150 ml
Mořská sůl  
Cukr  
Panenský olivový olej  
Hladká mouka  
Smetana 20 ml
Citronová šťáva  
Lilek s tofu a rajčaty

Postup přípravy:

1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků.

2. Spodní plátek nasekáme na menší kousky a dáme stranou. Povaříme 100 ml vína s hrstkou cukru, přidáme plátek lilku, který jsme nasekali na menší nudličky a pomalu pod pokličkou vaříme.

3. Zatím si připravíme rajčatovou náplň s tofu. Na malé kousky nakrájená rajčata orestujeme na troše olivového oleje, zalijeme 50 ml vína, více osolíme, přidáme špetku cukru a dusíme pod pokličkou, dokud se víno téměř nevypaří.

4. Tofu zjemníme smetanou a spojíme. Tužší směs smícháme s rajčaty a zkaramelizovanými kousky lilku. Podle chuti přidáme sůl a šťávu s citronu.

5. Osušené plátky lilků osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce a klademe na rozpálenou pánev. Smažíme na mírném stupni, občas sejmeme z ohně, či podle potřeby přidáme pár kapek olivového oleje. Z každé strany smažíme cca 6 minut.

6. Hotové lilky dáme na papírový ubrus, sejmeme tak přebytečný olej. Na talíř klademe lilky od nejširšího dílu, mezi plátky podáváme náplň.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Lilek s tofu a rajčaty

Komentáře

  1. ČernáLuna   30.06.2013 | 10:31 | reagovat | závadný

    Jídlo je dobré (teda až na tu hrstku cukru, to určitě nedávat tolik :D), ale příprava trvala strašně dlouho - smažit každý plátek lilku z jedné strany šest minut znamená, že pokud připravujete oběd pro celou rodinu a nesmažíte paralelně na čtyřech pánvích, že u toho budete stát hóóódně dlouho. Takže pokud hodnotím poměr chuť x délka vaření, dávám dvojku (a to jenom proto, že mám lilek strašně ráda)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web