Autor:

Lilková minutka

Střední
Ingredience
Lilek 500 g
Olivový olej  
Bílý jogurt 2 ks
Zakysaná smetana
Česnek 2 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Lilková minutka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Neloupaný lilek nakrájíme na cca 1 cm vysoká kolečka, rozložíme na plech a hustě posolíme. Po 20 minutách (když z nich sůl „vycucá“ hořkost) osušíme kolečka utěrkou. Na olivovém oleji osmažíme kolečka dozlatova. Na talíři potom lehce popepříme.

Bílý jogurt smícháme se zakysanou smetanou, přidáme sůl, lisovaný česnek, 2 lžíce olivového oleje a dobře promícháme. Kolečka lilku na talíři touto směsí polijeme a podáváme s hranolkami, popř. s ryží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Lilková minutka

Komentáře

  1. Simča S.   06.08.2014 | 23:37 | reagovat | závadný

    Takto upravený lilek nebo tykvičky máme moc rádi. Znám toto jídlo z Bulharska. Někdy nepoužíváme ani jogurt a potřeme plátky osmahnutého baklažánu jen utřeným česnekem, smíchaným s octem a solí....

  2. Tereza J.   25.04.2008 | 16:07 | reagovat | závadný

    Nikdy nenechávam popiť ani cukety, ani tekvice ani baklažány. A sú skutočne chutné, nie mľandravé. Ochucujkem po úprave ako píše Marcelka.

  3. Marcela Machotková   25.04.2008 | 12:00 | reagovat | závadný

    Obecně se má zato, že lilek i cuketa se musí vypotit. Od jednoho španělského kuchaře jsem se dozvěděla (a viděla na vlastní oči), že to je pitomost, naopak. Nakrájet, nesolit, rychle upravit a pak dochutit. Lilek i cuketa jsou daleko lahodnější a nepřipomínají hadry na podlahu. Zkuste to!!!

  4. jaromír   07.09.2007 | 13:48 | reagovat | závadný

    Vynikající a je to velice rychlé . Pokusil jsem se též o malou obměnu, po té co jsem vyndal lilek z pánve, tak jsem do oleje vhodil trochu česneku na plátky a po chvilce brokolici rozebranou na malinké růžičky kterou jsem našel na zahradě při hledání kopru co jsem nasekal do zálivky. Brokolice pojala všechen zbývající ochucený olej a na talíři to pak pěkně ladilo a kombinace chutí byla překvapující.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web