Autor:

Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Brambory
oloupané
200 g
Lilek 200 g
Mrkev 120 g
Cibule 1 ks
Máslo 40 g
Olej 1 lžička
Kari
- dle výraznosti koření, cca 1 -
2 lžička
Zeleninový vývar
cca
0,35 l
Dohotovení:
Krutony  
Zakysaná smetana  
Smetana ke šlehání
...
 
Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Postup přípravy:

Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme cibuli do sklovata. K té pak přihodíme osmažit i pokrájený lilek (lze i se slupkou) a pokrájenou oloupanou mrkev. Po osmažení zeleniny přidáme brambory, kari, promícháme a zalijeme vývarem (nepřelít!), osolíme. Vaříme do úplného změknutí zeleniny. Vše pak ponorným mixérem rozmixujeme do hladkého krému, který případně dle chuti a potřeby maličko rozředíme na požadovanou hustotu a dochutíme solí. Polévku můžeme zjemnit i smetanou (dle chuti sladkou či kysanou).

Před podáváním můžeme polévku dozdobit kopečkem zakysané smetany, smetanou (pavučinka) nebo máslovými krutony. Kdo jak má rád.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1
Těstoviny s mrkví a piniovými oříšky Mrkev: Oranžové kouzlo z kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Komentáře

  1. Darina Nitková   02.01.2017 | 17:19 | reagovat |

    Byla skvělá. Děkuji

  2. Lenka   30.08.2016 | 12:45 | reagovat |

    Polévka byla výborná, smetanu jsem nepřidávala žádnou a udělala jsem do ní smaženou housku. Lilek není zelenina, ze které bych vařila často, ale tuhle polévku určitě zopakuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web