Bavorské vdolečky II.

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 27
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 1,3
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,5
      ks droždí
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Těsto rozválíme na plát silný 1 cm a vykrájíme z něj kolečka o průměru 5-6 cm.
2
Necháme opět vykynout a pak smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Necháme okapat a potřeme povidly a posypeme strouhaným tvarohem.
Zařazení: Moučníky Zákusky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ali
    Ali |

    2. 7. 2016 19:00

    Dobrý den, zkoušela jsem je udělat s důlkem, aby vypadaly jako od mojí babičky, a pokaždé mi vyběhly jako koblihy. A pak jsem na to přišla - než hodím vdolek do oleje, tak ho lehce povytáhnu do stran, veprostřed udělám důlek, a do oleje to dám tím důlkem dolů <3 A povedlo se!

  • ja
    ja |

    22. 3. 2016 19:37

    Dobrý den, chci se zeptat kolik vdolků z toho přibližně vzejde :) děkuji

  • ja
    ja |

    22. 3. 2016 19:37

    Dobrý den, chci se zeptat kolik vdolků z toho přibližně vzejde :) děkuji

  • Lada
    Lada |

    6. 1. 2016 21:11

    Super! Povedlo se! :-)

  • hohnzy
    hohnzy |

    28. 11. 2015 19:08

    Perfektní, dělal jsem je poprvé a moc nám s manželkou chutnali. Jen mě překvapilo, jak rychle jsou hotové, takže první 3 jsem trochu spálil, ale snědli jsme i ty :) Dáli jsme si na ně povidla a zakysanou smetanu.

  • Lenka
    Lenka |

    23. 10. 2014 10:10

    Super recept, delam v pekarne bezne. Nejdrive tekuté suroviny + maslo (nechám povolit), na to mouku, do Dulku cukr a na nej kvasnice. Dávám pul sáčku susenych. Vdovecky se vždy povedou.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    19. 10. 2014 19:00

    Nejdřív dám všechno tekuté plus nerozpuštěné máslo a sůl,na to mouku,droždí a na droždí cukr.Dělala jsem je mockrát a vždycky se povedou. Rum patří do těsta :-)

  • saly15
    saly15 |

    19. 10. 2014 16:58

    jaký je postup,když zadělávate testo vpekárně? děkuji

  • saly15
    saly15 |

    19. 10. 2014 16:58

    a povedlo se? , chci právě taky zkusit do pekárny, tak jestli to lze, když udělám tak jako postup pro kynuté knedlíky, co dělám na program těsto že v mléce rozšlehat vajíčko a ten postup pokračovat cukr, sul, maslo, mouku kvasnice? nebo máslo až na konec ? jak jste zvolila postup VY?

  • Soník
    Soník |

    23. 8. 2014 10:27

    Jdu právě na ně.Zkouším je v pekárně,snad se povedou :-)

  • lukáš
    lukáš |

    27. 2. 2014 20:10

    Dobrý den, Chci se zeptat jestli je recept jednoduchý a lehký?

  • Sadilkovi30
    Sadilkovi30 |

    10. 1. 2014 11:28

    recept je moc super, pravidelně jej děláme. Dokonce je zadělávám v pekárně. Vždy když na ně je chuť sáhnu po tomto receptu :-)

  • Eva
    Eva |

    4. 3. 2013 15:06

    Chuťově byly úžasné, ale někde jsem udělala chybu - při smažení vždy jedna strana vyskočila tak, že výrobek vypadá jako koblížek, ale je to dutý koblížek. Kde dělám chybu?

  • ljarosova99
    ljarosova99 |

    15. 2. 2013 12:46

    Děkuji za recept,dlouho jsem hledala takový který odpovídá prababiččinu receptu,která dělala skvělé vdolečky. Zítra jdu na ně,snad se povedou :-)

  • Katka
    Katka |

    8. 1. 2013 20:57

    Dobrý den, prosím vás, chtěla bych vědět, zda je ten rum tam moc potřeba a kam přesně patří, asi tuším, že k povidlům, ale fakt nevím, nemám tolik zkušeností. Předem děkuji za odpověď :-)

  • lendula 29
    lendula 29 |

    21. 12. 2012 22:03

    Jsou dobré,jen jsem tam nedala tolik mouky

  • lendula 29
    lendula 29 |

    21. 12. 2012 21:55

    Vdolečky dobré,ale nedala jsem tam tolik mouky !

  • flower
    flower |

    22. 9. 2012 19:53

    Výborné,jen se po nich zaprášilo.

  • Lalinka
    Lalinka |

    14. 8. 2012 20:02

    Tak trochu jsem měla hustší těsto,.. jinak vdolečky výborny! <3 <3

  • Jitulín
    Jitulín |

    15. 3. 2012 19:36

    Výborné vdolky, právě jsme je měli k večeři a všechny zblajzli, boule až za ušima :-) Děkuji za recept

  • k.minnie
    k.minnie |

    15. 10. 2011 23:26

    Dnes jsem poprvé dělala vdolečky a dostala jsem za ně pochvalu... :-) Děkuji za skvělý recept.

  • Petra
    Petra |

    28. 8. 2011 13:01

    Paradni - příprava i mňamka.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    17. 2. 2011 12:04

    Moc dobré , dávám 1

  • Terrad
    Terrad |

    16. 10. 2010 11:38

    Super, super.

  • Tereza Kalkusová
    Tereza Kalkusová |

    14. 9. 2010 10:59

    Už jsem vyzkoušela hodně receptů, ale tenhle je nej. Dávám velkou 1 a ukládám do oblíbených. :-)))

  • Martina Dvorská
    Martina Dvorská |

    26. 8. 2010 15:55

    Zkoušela jsem už několik receptů, ale tyhle jsou opravdu MŃAM :))

  • Ivana Patůčková
    Ivana Patůčková |

    23. 7. 2010 20:06

    Moje první "kynuté" pečení (tedy spíše smažení) a úplně super! Povedlo se a úžasný!!! :-)

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    11. 2. 2010 15:13

    Byly vynikající akorát se mi nepovedlo udělat tvar vdolku. Naběhly tak, že byly jako koblihy. Jinak dávám 1*.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    10. 2. 2010 09:04

    Tak zkusím tyto. minule jsem dělala z polohrubé mouky a vyhodila jsem je. Pak dám vědět jak jsem dopadla.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    7. 6. 2009 13:14

    Moc dobré,jen se po nich zaprášilo.1.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    28. 8. 2008 17:17

    Vynikající, akorát mě vyšly bez kolečka, ale na chuti jim to neubralo :-)