Autor:

Americký ořechový koláč

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Máslo 150 g
Moučkový cukr 80 g
Vejce 1 ks
Citronová kůra
z 1 citronu
 
Prášek do pečiva
1 mala lzicka(nemusi byt)
 
Napln
Vlašské ořechy
nahrubo nasekane
400 g
Vejce 4 ks
Hnědý cukr 180 g
Javorový sirup 150 ml
Vanilkový cukr 1 balení
Máslo 50 g
Hnědý rum
2 lzice
 
Americký ořechový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče, Řezy

Z mouky, másla, cukru, vejce a citronové kůry vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut odležet do lednice. Po odležení vyválíme tenký plát, který dáme do dobré vymazané a vysypané koláčové formy a nebo pro usnadnění práce, doporučuji těsto vyválet na pečícím papíře a přenést do formy i s papírem (není pak třeba vymazávat), taktéž si usnadníme vytahovaní upečeného koláče z formy. Smícháme celá vejce (šlehat není třeba), cukr, vanilkový cukr, sirup, rozpuštěné máslo, rum a dobře promícháme a nakonec přimícháme nasekané ořechy. Tuto směs nalijeme na těsto a dáme péci do horké trouby na 180°C po dobu zhruba 45-50 minut. Také doporučuji koláč péct ve spodní části trouby, protože náplň je tekutá, tudíž korpus nám nezůstane syrový (alespoň mě osobně se vždy oplatilo takto péci tenhle typ koláče).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
2+
4.42 19 5 1
Reklama
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Americký ořechový koláč

Komentáře

  1. Pierre   24.07.2015 | 20:29 | reagovat |

    Super byl poved se mi

  2. hypnotime   05.02.2015 | 22:20 | reagovat |

    super ten se mi poved

  3. Jarda   13.10.2014 | 10:29 | reagovat |

    Nedoporucuju. Vnitrek vubec neztuhl a chutove je to taky nic moc - proste ukrutne sladka hmota s orechy. Od kolace ktery vyjde skoro na tri stovky bych si predstavoval trochu vic.

    1. pippiva   17.10.2014 | 16:27 | reagovat |

      Pokud kolac neztuhl, neni vina receptu, ale vina trouby, proste se nedopekl. Kazda trouba pece jinak.

      1. Jard   20.10.2014 | 23:07 | reagovat |

        Testo uz bylo dost hnede kdyz jsem to vyndaval. Nechat to tam dyl, nez tech 50 minut, tak by to krome tekuteho bylo i cerne. Znovu to zkouset nebudu.

  4. Lenka   12.04.2014 | 20:54 | reagovat |

    Místo sirupu jsem použila med,koláč všem chutnal.doporučuji vyzkoušet :-*

  5. jencidlo   20.02.2014 | 18:03 | reagovat |

    Vynikající!!!! <3

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web