Autor:

Americký ořechový koláč

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Máslo 150 g
Moučkový cukr 80 g
Vejce 1 ks
Citronová kůra
z 1 citronu
 
Prášek do pečiva
1 mala lzicka(nemusi byt)
 
Napln
Vlašské ořechy
nahrubo nasekane
400 g
Vejce 4 ks
Hnědý cukr 180 g
Javorový sirup 150 ml
Vanilkový cukr 1 balení
Máslo 50 g
Hnědý rum
2 lzice
 
Americký ořechový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče, Řezy

Z mouky, másla, cukru, vejce a citronové kůry vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut odležet do lednice. Po odležení vyválíme tenký plát, který dáme do dobré vymazané a vysypané koláčové formy a nebo pro usnadnění práce, doporučuji těsto vyválet na pečícím papíře a přenést do formy i s papírem (není pak třeba vymazávat), taktéž si usnadníme vytahovaní upečeného koláče z formy. Smícháme celá vejce (šlehat není třeba), cukr, vanilkový cukr, sirup, rozpuštěné máslo, rum a dobře promícháme a nakonec přimícháme nasekané ořechy. Tuto směs nalijeme na těsto a dáme péci do horké trouby na 180°C po dobu zhruba 45-50 minut. Také doporučuji koláč péct ve spodní části trouby, protože náplň je tekutá, tudíž korpus nám nezůstane syrový (alespoň mě osobně se vždy oplatilo takto péci tenhle typ koláče).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
2+
4.4 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 20x)
Reklama
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Americký ořechový koláč

Komentáře

  1. Pierre   24.07.2015 | 20:29 | reagovat | závadný

    Super byl poved se mi

  2. hypnotime   05.02.2015 | 22:20 | reagovat | závadný

    super ten se mi poved

  3. Jarda   13.10.2014 | 10:29 | reagovat | závadný

    Nedoporucuju. Vnitrek vubec neztuhl a chutove je to taky nic moc - proste ukrutne sladka hmota s orechy. Od kolace ktery vyjde skoro na tri stovky bych si predstavoval trochu vic.

    1. pippiva   17.10.2014 | 16:27 | reagovat | závadný

      Pokud kolac neztuhl, neni vina receptu, ale vina trouby, proste se nedopekl. Kazda trouba pece jinak.

      1. Jard   20.10.2014 | 23:07 | reagovat | závadný

        Testo uz bylo dost hnede kdyz jsem to vyndaval. Nechat to tam dyl, nez tech 50 minut, tak by to krome tekuteho bylo i cerne. Znovu to zkouset nebudu.

  4. Lenka   12.04.2014 | 20:54 | reagovat | závadný

    Místo sirupu jsem použila med,koláč všem chutnal.doporučuji vyzkoušet :-*

  5. jencidlo   20.02.2014 | 18:03 | reagovat | závadný

    Vynikající!!!! <3

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web