Autor:

Francouzský plátek

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 600 g
Žloutek 2 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžička
Rostlinný olej 100 ml
Žampiony 200 g
Vaječný koňak 100 ml
Cukr 1 lžička
Sůl  
Francouzský plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého oleje z obou stran opečeme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Francouzský plátek

Komentáře

  1. JANA ŠKORNIKOVÁ   29.09.2010 | 17:39 | reagovat | závadný

    prosím vás je v tomto receptu možné nahradit koňakem něčím jiným?děkuji.

  2. alena   13.01.2008 | 18:34 | reagovat | závadný

    ukradený recept z jiného webu. slušný člověk napíše, že je to ze zdroje toho a toho, když to není jeho recept.ale jen všichni jásejte.

  3. Eva Bukáčková   08.01.2008 | 23:06 | reagovat | závadný

    bylo to výborné, ikdyž jsem neměla koňak zrovna při ruce, díky za recept!!

  4. Andrea   28.12.2004 | 1:36 | reagovat | závadný

    Vyborne!!!

  5. Tina   09.12.2004 | 22:28 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem i z krůtího masa - mňam

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web