Autor:

Francouzský plátek

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 600 g
Žloutek 2 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžička
Rostlinný olej 100 ml
Žampiony 200 g
Vaječný koňak 100 ml
Cukr 1 lžička
Sůl  
Francouzský plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého oleje z obou stran opečeme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Francouzský plátek

Komentáře

  1. JANA ŠKORNIKOVÁ   29.09.2010 | 17:39 | reagovat |

    prosím vás je v tomto receptu možné nahradit koňakem něčím jiným?děkuji.

  2. alena   13.01.2008 | 18:34 | reagovat |

    ukradený recept z jiného webu. slušný člověk napíše, že je to ze zdroje toho a toho, když to není jeho recept.ale jen všichni jásejte.

  3. Eva Bukáčková   08.01.2008 | 23:06 | reagovat |

    bylo to výborné, ikdyž jsem neměla koňak zrovna při ruce, díky za recept!!

  4. Andrea   28.12.2004 | 1:36 | reagovat |

    Vyborne!!!

  5. Tina   09.12.2004 | 22:28 | reagovat |

    Zkoušela jsem i z krůtího masa - mňam

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web