Francouzský plátek

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová kýta
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 200
      g žampiony
    • 100
      ml vaječný koňak
    • 1
      lžička cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého oleje z obou stran opečeme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
2
Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    29. 9. 2010 17:39

    prosím vás je v tomto receptu možné nahradit koňakem něčím jiným?děkuji.

  • alena
    alena |

    13. 1. 2008 18:34

    ukradený recept z jiného webu. slušný člověk napíše, že je to ze zdroje toho a toho, když to není jeho recept.ale jen všichni jásejte.

  • Eva Bukáčková
    Eva Bukáčková |

    8. 1. 2008 23:06

    bylo to výborné, ikdyž jsem neměla koňak zrovna při ruce, díky za recept!!

  • Andrea
    Andrea |

    28. 12. 2004 01:36

    Vyborne!!!

  • Tina
    Tina |

    9. 12. 2004 22:28

    Zkoušela jsem i z krůtího masa - mňam

  • ILONA
    ILONA |

    17. 5. 2004 12:46

    Tak tohle je zaručená bomba

  • Mirek
    Mirek |

    30. 4. 2004 10:21

    je to dobrý

  • Karel
    Karel |

    8. 2. 2004 12:42

    dejte více koňaku abudete mít zaručený úspěch...