Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19x
1-
4.79 19 Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády) 5 1

Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 12
Ingredience
Čokoláda
tmavá, alespoň 60 %
200 g
Kakao 30 g
Máslo 250 g
Cukr
krupice
250 g
Vejce 3 ks
Mléko
3,5 %
100 ml
Prášek do pečiva 8 g
Vanilka
extrakt = aroma
1 lžička
Instantní káva 1 lžička
Bílá mouka
hladká
220 g
poleva či čokoládový přeliv
Trvanlivá šlehačka v krabičce 250 ml
Čokoláda
nejlépe na vaření
250 g
Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dorty

1. Ve vodní lázni rozehřejeme na kousky nakrájenou čokoládu, poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v čokoládě rozpustit, aby vznikla jednolitá hmota. Poté přidáme instantní kávu a aroma.
2. Vzniklou hmotu nalijeme do mísy a necháme chvíli chladnout.
3. Poté přidáme cukr, vidličkou našlehaná vajíčka a mléko, přičemž každé zvlášť šlehačem do těsta zašleháme.
3. Dále přidáme mouku, kakao a na závěr kypřící prášek. Vše prosejeme pomocí sítka a promícháme.
4. Vzniklé těsto nyní můžeme vlít do předem vymazané a moukou vysypané formy.
5. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160 °C na 60 minut.

Přelivu či polevy docílíme tak, že do hrnce nalijeme šlehačku. Když téměř dosáhne varu, vypneme plotýnku a poté přidáme nasekanou čokoládu, kterou necháme rozpustit. Polevou lze dort polít (předtím je třeba nechat polevu trochu zchladnout, aby nebyla tak tekutá) a dát do lednice ztuhnout úplně, či podávat jako přeliv (nejlépe teplý) přímo na ukrojený kousek dortu.

Dobrou čokoládovou chuť! ;)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 19x)
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Komentáře

  1. Kristýna Horáková   15.05.2016 | 11:43 | reagovat | závadný

    Výborný dort :) moc chutnal, a ta poleva skvělá!!

  2. prcek   12.04.2016 | 11:33 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept. Já použila hořkou 75% čokoládu. Upekl se nádherně,jen se mi taky rozpadl,ale zachránila jsem to domácím karamelem a jahodami. Pekla jsem ve formě průměr 24 cm. Děkuji určitě nebyl poslední a sladcí budeme i za ušima. =-O :-)

  3. Renata   26.02.2016 | 21:01 | reagovat | závadný

    Celkem dobré ale na můj vkus moc hutné. Těsto bylo velmi husté i přesto že jsem dala o 100 g mín cukru. Ale ve výsledku se povedl. Napoprvé mi krásně vystoupla ale scvrkla se protože ta hodina byla moc. Na podruhé už jsem si to vic kontrolovala a ok. Takže doporučuji to nenechavat tak dlouho a opíchat špejlí. ;-) :-[

  4. Zuzka   17.02.2016 | 10:38 | reagovat | závadný

    Jeee omlouvám se za stupidní dotaz, špatně jsem si recept přečetla. :-|

  5. Zuzka   17.02.2016 | 10:37 | reagovat | závadný

    Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jakou šlehačku mám zvolit do čokoládového přelivu? Mockrát děkuji :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vědci tvrdí: Máme ideál krásy. Tahle modelka je podle nich dokonalá! Vědci tvrdí: Máme ideál krásy. Tahle modelka je podle nich dokonalá!
Za nový nábytek teď ušetříte: Zapomeňte na dlouhé měsíce odříkání a využijte výprodeje Za nový nábytek teď ušetříte: Zapomeňte na dlouhé měsíce odříkání a využijte výprodeje
Pravda o hubnutí na dovolené: Proč přibereme až pět kilo a co s tím? Pravda o hubnutí na dovolené: Proč přibereme až pět kilo a co s tím?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web