Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 12
Ingredience
Čokoláda
tmavá, alespoň 60 %
200 g
Kakao 30 g
Máslo 250 g
Cukr
krupice
250 g
Vejce 3 ks
Mléko
3,5 %
100 ml
Prášek do pečiva 8 g
Vanilka
extrakt = aroma
1 lžička
Instantní káva 1 lžička
Bílá mouka
hladká
220 g
poleva či čokoládový přeliv
Trvanlivá šlehačka v krabičce 250 ml
Čokoláda
nejlépe na vaření
250 g
Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dorty

1. Ve vodní lázni rozehřejeme na kousky nakrájenou čokoládu, poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v čokoládě rozpustit, aby vznikla jednolitá hmota. Poté přidáme instantní kávu a aroma.
2. Vzniklou hmotu nalijeme do mísy a necháme chvíli chladnout.
3. Poté přidáme cukr, vidličkou našlehaná vajíčka a mléko, přičemž každé zvlášť šlehačem do těsta zašleháme.
3. Dále přidáme mouku, kakao a na závěr kypřící prášek. Vše prosejeme pomocí sítka a promícháme.
4. Vzniklé těsto nyní můžeme vlít do předem vymazané a moukou vysypané formy.
5. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160 °C na 60 minut.

Přelivu či polevy docílíme tak, že do hrnce nalijeme šlehačku. Když téměř dosáhne varu, vypneme plotýnku a poté přidáme nasekanou čokoládu, kterou necháme rozpustit. Polevou lze dort polít (předtím je třeba nechat polevu trochu zchladnout, aby nebyla tak tekutá) a dát do lednice ztuhnout úplně, či podávat jako přeliv (nejlépe teplý) přímo na ukrojený kousek dortu.

Dobrou čokoládovou chuť! ;)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 43 x
2+
4.49 43 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 43x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Komentáře

  1. vjofa   08.10.2016 | 14:45 | reagovat | závadný

    Nejlepší čokoládový dort co jsem jedla, pekla jsem jej už asi 5x. Kdo bude horizontálně rozkrajovat doporučuji opatrně a slepit to tou polevou a také natřít kolem dokola. Nechte uležet min 24h, vše se propojí a změkne, já nechávám 36h :-) a je pak ooopravdu famózní, ale to si každá kuchařinka už dopiluje :-)

  2. jerry2004   30.09.2016 | 19:02 | reagovat | závadný

    Super

  3. Lenka   15.09.2016 | 22:26 | reagovat | závadný

    Tento dort již úspěšně peču několik let, nicméně tato receptura je ještě vylepšená! :-P Má jedinou vadu - je to opravdu kalorická bomba! Pekla jsem ho v Egyptě a měl velký úspěch, v Egyptě se totiž na nějaké to kilo navíc nehledí. ;-)

  4. Kristýna Horáková   15.05.2016 | 11:43 | reagovat | závadný

    Výborný dort :) moc chutnal, a ta poleva skvělá!!

  5. prcek   12.04.2016 | 11:33 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept. Já použila hořkou 75% čokoládu. Upekl se nádherně,jen se mi taky rozpadl,ale zachránila jsem to domácím karamelem a jahodami. Pekla jsem ve formě průměr 24 cm. Děkuji určitě nebyl poslední a sladcí budeme i za ušima. =-O :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web