Autor:

Bábovka s broskvemi

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Máslo 130 g
Moučkový cukr
+ na posypání
250 g
Vanilkový cukr 1 ks
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Mléko 100 ml
Broskve 200 g
Kakao 20 g
Tuk
a hrubá mouka do formy
 
Bábovka s broskvemi

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do másla postupně zapracováváme moučkový i vanilkový cukr a spolu se žloutky je utřeme do pěny. K žloutkové směsi přidáváme střídavě po lžících mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Potom zlehka vmícháme sníh z bílků. Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme do těsta a promícháme. Část těsta potom oddělíme a obarvíme kakaem. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme střídavě světlým a tmavým těstem. Pečeme při mírné teplotě přibližně 45 minut. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Reklama
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s broskvemi

Komentáře

  1. ekand   26.08.2012 | 14:56 | reagovat | závadný

    Rychlá a výborná, děkuji

  2. Zuzkagita   26.01.2012 | 23:06 | reagovat | závadný

    :-P ta vypada velice jedle...o vikendu se do toho dam :-\

    1. Zuzkagita   01.02.2012 | 12:37 | reagovat | závadný

      opravdu je vyborna <3 dekuji za receptik :-*

  3. pivonka_1   17.10.2011 | 17:42 | reagovat | závadný

    Právě jsem jí vyndala z trouby, ještě je horká a už se cpeme. Je vážně moc dobrá, krásně nadýchaná a lahodí i oku. :-) Akorát dám příště trochu méně cukru, je docela sladká a my příliš nesladíme, jinak nemá chybu. :-)

  4. Lucie   20.06.2011 | 0:03 | reagovat | závadný

    Dobrý večer, prosím Vás o radu. Peču babovky a už si ani nepamatuji, která se naposledy povedla :( Všechny bábovky se mi pravidelně srazí. Normální placka na plech je vždycky výborná, ale bábovka vždycky spadne. Vyzkoušela jsem všechno. Peču v elektrické troubě , zkouším špejlí.
    Prosím o radu, děkuji.

  5. Klára K.   06.04.2011 | 14:32 | reagovat | závadný

    Množstvo cukru nie je opravené

    1. pippiva   06.04.2011 | 15:07 | reagovat | závadný

      Klarko, uz je opravene-250 g.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web