Autor:

Bábovka s broskvemi

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Máslo 130 g
Moučkový cukr
+ na posypání
250 g
Vanilkový cukr 1 ks
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Mléko 100 ml
Broskve 200 g
Kakao 20 g
Tuk
a hrubá mouka do formy
 
Bábovka s broskvemi

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do másla postupně zapracováváme moučkový i vanilkový cukr a spolu se žloutky je utřeme do pěny. K žloutkové směsi přidáváme střídavě po lžících mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Potom zlehka vmícháme sníh z bílků. Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme do těsta a promícháme. Část těsta potom oddělíme a obarvíme kakaem. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme střídavě světlým a tmavým těstem. Pečeme při mírné teplotě přibližně 45 minut. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1
Reklama
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s broskvemi

Komentáře

  1. ekand   26.08.2012 | 14:56 | reagovat |

    Rychlá a výborná, děkuji

  2. Zuzkagita   26.01.2012 | 23:06 | reagovat |

    :-P ta vypada velice jedle...o vikendu se do toho dam :-\

    1. Zuzkagita   01.02.2012 | 12:37 | reagovat |

      opravdu je vyborna <3 dekuji za receptik :-*

  3. pivonka_1   17.10.2011 | 17:42 | reagovat |

    Právě jsem jí vyndala z trouby, ještě je horká a už se cpeme. Je vážně moc dobrá, krásně nadýchaná a lahodí i oku. :-) Akorát dám příště trochu méně cukru, je docela sladká a my příliš nesladíme, jinak nemá chybu. :-)

  4. Lucie   20.06.2011 | 0:03 | reagovat |

    Dobrý večer, prosím Vás o radu. Peču babovky a už si ani nepamatuji, která se naposledy povedla :( Všechny bábovky se mi pravidelně srazí. Normální placka na plech je vždycky výborná, ale bábovka vždycky spadne. Vyzkoušela jsem všechno. Peču v elektrické troubě , zkouším špejlí.
    Prosím o radu, děkuji.

  5. Klára K.   06.04.2011 | 14:32 | reagovat |

    Množstvo cukru nie je opravené

    1. pippiva   06.04.2011 | 15:07 | reagovat |

      Klarko, uz je opravene-250 g.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web