Autor:

Kančí guláš - staročeský

Snadné
Ingredience
Kančí maso
- nejlépe plecko
1 kg
Sůl  
Pepř mletý
dle chuti
 
Drcený kmín 1,5 lžička
Máslo 100 g
Cibule
4 -
5 ks
Anglická slanina
nebo Váhalova
250 g
Hnědý rum 3 lžíce
Červené víno
- suché
400 ml
Hovězí vývar
cca
1,5 l
Jíška
z másla a hladké mouky, dle potřeby
 
Nálev na maso:
Pepř celý 5 lžíce
Nové koření 4 lžíce
Jalovec 3 lžíce
Bobkový list 12 ks
Sůl 1,5 lžička
Voda 1 l
Kančí guláš - staročeský

Postup přípravy:

Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme a necháme alespoň přes noc, ale nejlépe 24 hodin odležet v chladnu. Během odležení maso občas otočíme.

Po odležení maso vyndáme, pokrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a opepříme. Na másle si osmažíme pokrájené cibule dozlatova, přisypeme pokrájenou slaninu, kterou také osmažíme a dále přidáme maso, které necháme za občasného promíchání také osmažit ze všech stran. Přilijeme rum a víno a dusíme cca 30 minut pod poklicí. Pak postupně doléváme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Vývar doléváme dle potřeby, do požadovaného množství omáčky, kterou na závěr zahustíme čerstvou domácí jíškou, kterou necháme v guláši provařit. Na závěr guláš ochutíme dle potřeby solí a pepřem.

Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem, čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Na talíř můžeme ke guláši přidat i trochu čerstvě pokrájené cibule.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Losos grilovaný na thajský způsob Skvělé recepty pro letní grilování - část II. Články z

Komentáře k receptu: Kančí guláš - staročeský

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web