Autor:

Šťavnatý citronový koláč

Střední
Těsto
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 150 g
Moučkový cukr 150 g
Zakysaná smetana 1 kelímek
Máslo 75 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Rozinky 100 g
Citronová kůra
(z jednoho citronu)
1 ks
Poleva
Moučkový cukr 70 g
Citronová šťáva
z celého citronu
1 ks
Máslo 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Rozinky namočíme do citronové šťávy. Vyšleháme bílky, postupně zašleháme cukr, potom žloutky jeden po druhém, smetanu, citronovou kůru, šťávu slitou z rozinek a změklé máslo. Pořádně vyšleháme.

Nakonec jemně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a úplně nakonec rozinky.

Nalejeme do vymazané dortové formy a pečeme v předhřáté troubě na 180 °C 20-30 minut.

Upečený koláč propícháme vidličkou a polejeme polevou. Poleva: ingredience smíchat, přivést k varu a odstavit z ohně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2+
4.36 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 12x)
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Šťavnatý citronový koláč

Komentáře

  1. Mara   11.10.2014 | 18:38 | reagovat | závadný

    Je super a krásne vyzerá, taký žltučký. Po prvý raz som videla takýto recept na citrónovú polevu, s maslom a zohriata, je dobrá, okamžite krásne stuhla ako klzisko.

  2. sosnulinka   17.10.2010 | 12:08 | reagovat | závadný

    Výborný koláč. Všem moc chutnal.

  3. Radka Křížová   21.03.2010 | 13:23 | reagovat | závadný

    dělala jsem přesně podle receptu, je to skvělý koláč-není suchý a má příjemně navinulou chuť..sice jsem neměla úplně měkké máslo,ale šlehač rozsekal hrudky a vyšlo to skvěle

  4. Mirka P.   04.10.2009 | 13:21 | reagovat | závadný

    Postup přesně podle receptu a je to výborný koláč!

  5. Jana Vencková   07.03.2009 | 16:34 | reagovat | závadný

    Výborný koláč. Šťavnatý a vláčný. Dělala jsem z dvojité dávky do hlubšího plechu a navrch pocákala čokoládou. Máslo jsem rozpustila a nechala vychladnout a postup surovin jsem si upravila, tak jak jsem zvyklá, tzn. máslo, žloutky, sypké suroviny a sníh nakonec. Dávám jedna a určitě ho budu dělat.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web