Pribináček domácí

Hodnocení:

Moje:

10 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g netučný tvaroh
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše šleháme v elektrickém šlehači dohladka, chceme-li pribináček s příchutí, přidáme současně se základními surovinami příslušné dochucovadlo (džem, kakao, žloutek, vanilkový cukr, banány...).Vypočítala jsem, že tento pribináček vyjde o 60% levněji než stejné množství v obchodě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • liana
    liana |

    19. 8. 2014 14:32

    Levné, jednouché jak facka a hlavně výborné :))) jen místo moučky jsem dala vanilkový cukr ;-)

  • lenkalvb
    lenkalvb |

    22. 6. 2014 14:54

    Fakt výborný!!! děkuji za recept!! :-*

  • vovec
    vovec |

    28. 2. 2012 21:22

    Já dávám 1 ušlehanou šlehačku na dva tvarohy ve vaničce a 2 lžíce vanilkového cukru (ten si také dělám sama,do 5 l sklenice nasypu pískový cukr a dám do něj 1 rozřízlý vanilkový lusk) a je to vynikající. Dělám si ho takhle už asi 30 let a je to jedinný mléčný výrobek,který jím.

  • MartikK
    MartikK |

    11. 3. 2011 22:17

    Supr, dělám pravidelně ke každým lívancům a vdolkům. Prcek vždy zbaští více samotného pribináčku než lívanců :)))

  • SonaK.
    SonaK. |

    26. 2. 2011 09:31

    úžasný, taky jsem místo cukru moučky dala dva vanilkové cukry a je opravdu velmi podobný originálu

  • Marie Zvěřinová
    Marie Zvěřinová |

    17. 9. 2009 09:49

    Dala jsem méně moučk. cukru a místo něj přidala dva vanilkové cukry. A musím říct, že byl od originálu k nepoznání!! Opravdu vynikající!

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    16. 1. 2009 22:36

    Udělala jsem svému 4letému synovci k snídani, když u nás byl přes svátky a byl nadšen a my taky, z toho jak to do něj padalo!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 11. 2008 18:06

    Tiež si myslím to, čo Di. Takto vychovávali naše babičky mamky, mamky nás a my svoje deti. A mlieko žiadne pasterizované, ale rovno od kravy, a teda bolo tvarohu a domáceho masla dosť. My sme bývali v meste, ale uvedené produkty sa nosili od babičkinej sestry, ktorá bývala na dedine a kravy chovala. Moje deti jedli presne tak ako píše Di. Popri malých deťoch som vyradila bravčové, znížila množstvo soli, obmedzila tuk, pribudlo oveľa viac zeleniny. Ale jedli aj pirohy, halušky atď. Ryby veľmi často. výsledok bol ten, že k lekárke sme chodili na očkovanie, po potvrdenie do tábora a preventívne prehliadky, pretože od 6. rokov športovali. Dnes majú 32 a 34 rokov a jeden jediný zubný kaz nemajú. Ja som vyrástla rovnako a môžem sa pochváliť hustotou kostí ako v 35 rokoch, podľa lekárky. Žiadny extrém nie je dobrý. Nevidím dôvod nejesť tvaroh.

  • Di -
    Di - |

    26. 11. 2008 17:36

    Víte, Romano, ono je to každou chvíli jinak. To, co se dnes vřele doporučuje, se zítra zavrhuje a naopak. Náš Ondra jedl od jednoho roku prakticky vše (samozřejmě jsme nekořenili, maso jedli libové apod.) Když něco nechtěl, tak jsme mu to nenutili. No a vyrostl z něj chlap jako hora!

  • Marie Zvěřinová
    Marie Zvěřinová |

    26. 11. 2008 16:25

    Dělala jsem ze smetany z domácího mléka a i když normálně moc našlehat nejde, v tomhle pribiňáku je výborná. Opravdu lahoda.

  • Romana *
    Romana * |

    26. 11. 2008 15:37

    Někde na internetu jsem četla, že by děti tvaroh (a ryby a ještě cosi) neměly dostávat až do tří let. Hmm. Jinde zase píšou do dvou let. Čert aby se v tom vyznal.

  • Hana Čejková
    Hana Čejková |

    21. 11. 2008 08:08

    vypadá to skvěle, určitě brzo vyzkouším

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    12. 4. 2008 09:46

    dělala jsem to z jednoho tvarohu,jednoho bílého jogurtu-nízkotučného a jedné zakysané smetany-prostě jsem posbírala v ledničce mléčné výrobky co jim měla končit trvanlivost- a bylo to úžasné,lepší než kupovaný a hlavně mnohem levnější

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    12. 11. 2007 19:54

    tak přítel vzal místo šlehače ponorný mixér a hrudky jsou pryč...

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    6. 11. 2007 21:57

    Super, dobrota, jen se tvaroh pořádně nerozšlehal a měla jsem tam drobné hrudky, dělá to i vám??

  • Helena Š.
    Helena Š. |

    26. 10. 2007 19:25

    Ještě lepší a zdravější je posypat tvaroh vanilkovým cukrem a cukrem podle chuti a postupně přidávat bílý jogurt namísto šlehačky.

  • Honza Krejza
    Honza Krejza |

    13. 10. 2007 13:10

    První recept, který jsem z tohoto webu vyzkoušel. Výdlek překvapil příjemně nejen mě, ale i každého kdo ochutnal.

  • vanesa
    vanesa |

    6. 10. 2007 22:20

    skvely nema to chybu davam 1

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    3. 10. 2007 13:24

    Dělala jsem z vaničkového tvarohu, šlehačku jsem jako nevěřící Tomáš nejdřív ušlehala s půlkou ztužovače, pak opatrně zašlehala tvaroh a ještě zkombinovala z receptu na pribináček II. půlku zakysané smetany, proto jsem ještě pak přidala cukr. Vynikající, výborné, chuť to mělo opravdu jako pribináček, lehoučké, fakt to nemá chybu. Dík za recept a dávám 1.

  • Anna R
    Anna R |

    29. 9. 2007 10:53

    Výborný, dělala jsem ze dvou tvarohů a jedné šlehačky, místo té druhé jsem tam zašlehala teplou čokoládu a nemělo to chybu. Dávám 1, nic jinýho ani dát nejde.

  • Jolana Janková
    Jolana Janková |

    26. 9. 2007 14:18

    Jo a dávám 1 a ještě jsem šlehačku šlehala s vanilkovým cukrem. Jana

  • Anonym
    Anonym |

    26. 9. 2007 14:16

    Já jsem ho dělala z vaničkového tvarohu a šlehačku jsem ušlehala zvlášť a pak lehce stěrkou vmíchala do tvarohu. Nahoru jsme si dávali čokoládovou polevu a přiznávám se, že v pátek z 1 dávky, v sobotu ze 2 dávek a včera opět z jedné dávky. A to jsme doma tři. Výborné. Jana

  • alena
    alena |

    23. 9. 2007 15:18

    dokonalé!

  • Jana Satinská
    Jana Satinská |

    16. 9. 2007 13:32

    Výborné, rychlé, dávám 1 :o)

  • Marsí
    Marsí |

    10. 9. 2007 10:58

    Taková prkotinka a jak to šmakuje!...:-))))rychle hotové, prokládala jsem piškoty a kompotovanými mandarinkami, navrch posypala strouhanou čokoládou.Dávám za jedna..:-)

  • Marcela M.
    Marcela M. |

    8. 9. 2007 20:01

    Raději ve vaničce, klasika dělá trochu hrudky.

  • lenka
    lenka |

    7. 9. 2007 21:20

    Porad´te jaký tvaroh?Ve vaničce,anebo klasika?

  • vilda babič
    vilda babič |

    5. 9. 2007 17:12

    naprosto skvělý, moc díky za recept !!!

  • Maťa Nepoviem
    Maťa Nepoviem |

    29. 8. 2007 21:17

    Poznámka k tvarohu:-) Nejak ste pozabudli, že ten tuk je v tej šľahačke, takže vitamíny rozpustné v tuku (A, D, E), sa v pohode detičkám vstrebajú aj pri pridaní netučného tvarohu.Jasné, ani tučný tvaroh detičkám neuškodí, len som chcela uviesť veci na pravú mieru, keď tu sú ohlasy ohladne výživy detí:-)Všeobecne, k vstrebaniu týchto vitamínov aj u dospelákov stačí minimálne množstvo tuku, ktoré sa nájde aj v strave tzv. odtučnenej:-) Pre info:-)Inak Pribináčika si pridávam do obľúbených:-) Mám malého synáčika:-)

  • Marcy
    Marcy |

    4. 8. 2007 16:24

    Já jsem slyšela že žloutky nehrají žádnou roli pokud jde o salmonelu!!uškodit můžou pouze bílky..

  • Petra Bukovská
    Petra Bukovská |

    1. 8. 2007 12:37

    Děkuji za recept, jen musím dělat z dvojnásobné dávky, mým mlsounům moc chutná. Dávám 1*.

  • Marta Bochezová
    Marta Bochezová |

    26. 7. 2007 10:52

    myslíte, že bych touto směsí mohla naplnit knedlíky nebo znáte lepší tvarohovou náplň?

  • Eva
    Eva |

    20. 7. 2007 00:54

    A ještě jednu poznámku k poznámce: NEtučný tvaroh tedy ani při obezitě a nutné dietě - v tom případě je rozhodně lepší omezit cukr.

  • Eva
    Eva |

    20. 7. 2007 00:52

    Poznámka k poznámce - zvláště malým dětem NEtučný tvaroh rozhodně NE. Dětem se vytváří mozková a nervová spojení a proto potřebují asi do 3 let dost tuku, hlavně živočišného, rozhodně tedy ne margaríny.

  • Milada Rezková
    Milada Rezková |

    29. 6. 2007 15:42

    Když jsem před 30 lety dělala pribináčka svým klukům,přidávavla jsem do tvarohu puding,popřípadě nějaké ovoce.

  • Zuzka
    Zuzka |

    28. 6. 2007 11:01

    Místo šlehačky jsem dala zakysanou smetanu, tuto hmotu jsem dala na piškůtky, nechala uležet a je to strašně dobré :o) Dávám za 1 !!!

  • KatkaR
    KatkaR |

    27. 6. 2007 17:15

    tak jsme to vyzkošeli, za asistence synka, jé jak ten byl důležitej :-) ozdobili jsme to piškotama a mandarinkama z kompotu a chutnalo nám

  • VeHr
    VeHr |

    27. 6. 2007 13:03

    Všechny vás zdravím, tenhle tvaroh je fakt vynikající, zkuste místo šlehačky použít zakysanou smetanu, do misky dát pár piškotů, nějaké ovoce a po rozležení odolá málokterý "masožravec"

  • Jirka Š.
    Jirka Š. |

    27. 6. 2007 10:28

    Sandro, pokud se v použitém žloutku vyskytuje salmonela (a věřte, že občas tam je) a přes noc se to nechá v chladničce uležet, uvidíte, že do 8-mi hodin po konzumaci budete mít hodně napilno. Pro dítě je to dost nebezpečné. Každých 20 minut se počet bakterií téměř zdvojnásobí a to i při teplotě 10°C, která je v lednici běžně. Pro uležení raději bez žloutků, smetana pro chuť stačí

  • KatkaR
    KatkaR |

    26. 6. 2007 11:14

    tak tohle musím zkusit, vypadá to opravdu jednoduše, tak jsem zvědavá co tomu řekne náš cvrček :-)

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    26. 6. 2007 09:25

    Mílo,máš pravdu . Tvaroh se žloutkem ,vanil.cukrem a rozinkami mi žerou mé odrostlé děti přímo z pod rukou, když peču frgále. A to není ani šlehaný.

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    26. 6. 2007 08:10

    ... a zkousel nekdo uslehat se zloutkem, vanilkovym cukrem a pak pridat rozinky? To je pochutnanicko ...

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    25. 6. 2007 19:54

    Souhlasím s Wendy. Dětem do tří let se ani nemají podávat odtučněné či light potraviny.

  • sandra
    sandra |

    24. 6. 2007 20:00

    pokud večer ušleháte a necháte přes noc odpočinout v lednici,krásně se rozleží a ráno bude vypadat jako kupovaný pribiňák

  • Wendy
    Wendy |

    23. 6. 2007 19:30

    Poznámka k poznámce k malé poznámce: také se přikláním k TUČNÉMU tvarohu, dětem rozhodně neuškodí!!! Nejedená se o vepřový bůček, ale o mléčný tuk! Pouze u obezních dětí a obezity obecně je vhodné omezovat veškeré tuky. Pamatujme, že některé vitamíny (A,D E,K) se bez tuků v organismu nejsou schopny vstřebat.

  • Gabriela Vejrychová
    Gabriela Vejrychová |

    23. 6. 2007 08:48

    Výborný je to ňamka malá to už ocenila je to za 1

  • Markéta Kohútová
    Markéta Kohútová |

    22. 6. 2007 20:30

    já když dělám tenhle tvaroh, tak ho nesladím moučkovým cukrem, ale vanilkovým..krásně to pak voní

  • Květa B.
    Květa B. |

    21. 6. 2007 16:41

    Tak tohle dělám běžně taky, je to tak jednoduché, že by mě nenapadlo to sem napsat.Teď v létě zašlehám ručním šlehačem jakékoliv ovoce, zůstanou tam kousky a je to vynikající.dělám raději více a část šoupnu v kelímkách do mražáku jako dobrou zmrzku.

  • Jana Křenková
    Jana Křenková |

    21. 6. 2007 13:55

    Pro děti je to dobrůtka.... dávám 1

  • katka lorencova
    katka lorencova |

    20. 6. 2007 21:55

    Dneska sem ho dělala.Nevěděla sem jaky tam mám dát tvaroh.Dala sem ten v misce.Bylo to vynikající.Dávam za 1

  • Hedvika
    Hedvika |

    28. 2. 2007 14:10

    Nám dělala maminka Termix-to se tehdy prodávalo,nevím,jestli i teď...ale byl to 1vanilkový puding+0,4 l mléka(aby byl hustší)-uvařit a nechat schladnout.Pak vyšlehat se 3 asi polotučnými tvarohy a cukrem dle chuti.A bylo to skvělé třeba s ovocem.

  • Andra
    Andra |

    28. 2. 2007 13:39

    V každom prípade je to dobrota... dávam 1.

  • MartinV
    MartinV |

    26. 2. 2007 00:23

    Poznámka k malé poznámce: zvláště dětem NEtučný tvaroh, bohatě stačí ta šlehačka. Tuky ano, ale rostlinné a kvalitní (hlavně k zelenině), jak již bylo mnohokrát psáno jinde

  • Denisa
    Denisa |

    25. 2. 2007 18:11

    malá poznámka: dětem tvaroh určitě TUČNÝ - nikoli nízkotučné výrobky.... nízkotučné výrobky jedině v případě obezity a nutnosti dodržovat redukční dietu!!!!!

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    19. 5. 2006 08:07

    Když děti byly malé, dělala jsem často, ale místo šlehačky jsem s tvarohem našlehala uvařený a částečně prochladlý puding. Bylo to moc dobré a asi i dietnější.

  • reny p.
    reny p. |

    19. 5. 2006 02:18

    opravdu nejde oznamkovat,ale diky za bajecny napad.Ziju v cizine,kde je maly vyber jogurtu a ruznych tvarohovych dezertu,tak to muzu vyuzit a "vyrabet" sama doma.Kluky mam dva 5let a 6mesicu a ja sama rada takove namky......Kdyby nekdo vedel i jine figly,klidne pisnete na mail reny2@seznam.cz diky moc :-))

  • Anonym
    Anonym |

    20. 4. 2006 13:10

    diky za tip

  • Majdalena
    Majdalena |

    10. 4. 2006 19:16

    Nedaří se mi tenhle recept oznámkovat. Ale určitě by to byla 1! Děkuji

  • Ester S.
    Ester S. |

    4. 11. 2005 11:59

    To vypada velice dobre, to zkusim!Nase 14mes. princezna vsechny ty pribinacky, lipanky, jurasky ap. uplne zboznuje. Tak a kdyz pisete, jak je to dobry, tak se do toho dam a vysledek napisu!

  • Evča
    Evča |

    17. 5. 2005 14:11

    Ještě jsem zapoměla napsat, že je možné také přidat strouhanou čokoládu a je stračatela.

  • Evča
    Evča |

    17. 5. 2005 14:10

    Já takto upravený tvaroh dávám na upečené piškotové těsto, které jsem potřela marmeládou, pak pokladu ovocem a zaleju buď čokoládou nebo želatinou. Nebo bez. Je to velice jedlé a děti to milují.

  • Dana M.
    Dana M. |

    17. 5. 2005 07:05

    Výborné s hořkým kakaem. A to už jsem docela velká holka ....

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    10. 5. 2005 11:06

    Naše 16ti měsíční Kačka snědla 180g (3 pribiňáky) na posezení, až se jí dělali boule za ušima-odfoukla a usnula.Uvidím, jak to ohodnotí starší dcera až přijde ze školky,ale už teď vím,že to budu dělat docela často -je výborný.Díky - samotnou by mě to nenapadlo :-)

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    7. 5. 2005 23:10

    vyzkousela jsem tento recept me chutnal ale dcera dava prednost kupovanemu...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 4. 2005 13:46

    Takto jsem připravovala pribináčky chlapcům, když byli malí. V osmdesátých letech byly k dostání pouze dvakrát v týdnu....