Autor:

Falešný pařížský dort

20 minut PT0H20M
Střední
korpus
Žloutek 4 ks
Moučkový cukr 100 g
Kakao 20 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Polohrubá mouka 50 g
Bílek 4 ks
krém
Mléko 1/4 l
Kakao 40 g
Hladká mouka 20 g
Máslo 100 g
Moučkový cukr 150 g
Falešný pařížský dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou.

Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme k varu (metličkou - hned zhoustne) a vzniklou kaši necháme.

Utřeme máslo a cukr, přidáme kakao, vystydlou kaši mixérem vyšleháme (krásně tuhý krém).

Krém naneseme na korpus a polijeme čokoládovou polevou, nebo čokoládovou rýži podle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Olejová bublanina s meruňkami 5 skvělých dezertů bez vážení Články z

Komentáře k receptu: Falešný pařížský dort

Komentáře

  1. funakva@seznam.cz   17.02.2013 | 23:11 | reagovat | závadný

    nevím, jak jste mohly péci podle tohoto receptu, poměry jsou špatné, chtěla bych vidět ty výtvory

  2. Věra z Dc   11.02.2008 | 12:56 | reagovat | závadný

    Helčo02 já mám sice plynovou trouu, a tak mě stupně nezajímají beru to odhadem a vždy se povedlo, ale když mrkneš na pečení jiných dortů je tam uvedeno 180 stupňů no a délku pečení poznáš zkouškou špejlí ale až po určité době asi po 35-40 minutách

  3. Helca02   11.02.2008 | 11:45 | reagovat | závadný

    muzete prosim konecne nekdo sdelit, na kolik stupnu a jak dlouho se ma pect ????????

  4. Anonym   10.08.2007 | 1:11 | reagovat | závadný

    Šárko, nebolo by jednoduchšie miesto pohoršovania sa nad zaslanou fotkou upiecť torutu, odfotiť a poslať? Podľa Vašich komentárov by bola oveľa lepšia. Ináč si tiež nemyslím, že by bola zlá. Pekný deň.

  5. Jitka Bublová   25.06.2007 | 12:13 | reagovat | závadný

    Podobný nastavovaný krém dělávám, jen z hrubé mouky místo hladké. Je fakt, že přísady nevážím a dávám od oka, ale krém niky neteče, je opravdu krásně tuhý a hlavně mnohem lehčí než klasické pouze máslové krémy a řekla bych, že lépe vyníkne chuť.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web