Autor:

Falešný pařížský dort

20 minut PT0H20M
Střední
korpus
Žloutek 4 ks
Moučkový cukr 100 g
Kakao 20 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Polohrubá mouka 50 g
Bílek 4 ks
krém
Mléko 1/4 l
Kakao 40 g
Hladká mouka 20 g
Máslo 100 g
Moučkový cukr 150 g
Falešný pařížský dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou.

Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme k varu (metličkou - hned zhoustne) a vzniklou kaši necháme.

Utřeme máslo a cukr, přidáme kakao, vystydlou kaši mixérem vyšleháme (krásně tuhý krém).

Krém naneseme na korpus a polijeme čokoládovou polevou, nebo čokoládovou rýži podle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Falešný pařížský dort

Komentáře

  1. funakva@seznam.cz   17.02.2013 | 23:11 | reagovat |

    nevím, jak jste mohly péci podle tohoto receptu, poměry jsou špatné, chtěla bych vidět ty výtvory

  2. Věra z Dc   11.02.2008 | 12:56 | reagovat |

    Helčo02 já mám sice plynovou trouu, a tak mě stupně nezajímají beru to odhadem a vždy se povedlo, ale když mrkneš na pečení jiných dortů je tam uvedeno 180 stupňů no a délku pečení poznáš zkouškou špejlí ale až po určité době asi po 35-40 minutách

  3. Helca02   11.02.2008 | 11:45 | reagovat |

    muzete prosim konecne nekdo sdelit, na kolik stupnu a jak dlouho se ma pect ????????

  4. Anonym   10.08.2007 | 1:11 | reagovat |

    Šárko, nebolo by jednoduchšie miesto pohoršovania sa nad zaslanou fotkou upiecť torutu, odfotiť a poslať? Podľa Vašich komentárov by bola oveľa lepšia. Ináč si tiež nemyslím, že by bola zlá. Pekný deň.

  5. Jitka Bublová   25.06.2007 | 12:13 | reagovat |

    Podobný nastavovaný krém dělávám, jen z hrubé mouky místo hladké. Je fakt, že přísady nevážím a dávám od oka, ale krém niky neteče, je opravdu krásně tuhý a hlavně mnohem lehčí než klasické pouze máslové krémy a řekla bych, že lépe vyníkne chuť.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web