Pařížský dort

Snadné
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krystal 4 lžíce
Hrubá mouka 3 lžíce
Kakao 3 lžíce
Pařížská šlehačka
Šlehačka 1/2 l
Cukr krystal 2 lžíce
Kakao 1 lžíce
Čokoláda
na posypání
50 g
Pařížský dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Z bílků ušleháme tuhý sníh přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem.
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme.
Na vychladlý korpus navršíme pařížskou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.
Je to rychlý a u nás velmi oblíbený dort, který nikdy nevydrží do druhého dne.
Příprava pařížské šlehačky: večer vymícháme šlehačku s kakaem a cukrem a 1-2 minuty povaříme. Po vychladnutí vložíme do chladničky a druhý den vyšleháme do tuha.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1-
4.54 24 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 24x)
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Pařížský dort

Komentáře

  1. Doris1   25.09.2016 | 11:18 | reagovat | závadný

    Super!!!, dávám 1, opakovaně zaručený úspěch.
    Po nanesení krému nechám chvíli odstát při pokojové teplotě, pak teprve dám vychladit do lednice. Tím zaručím vláčnost korpusu a lepší prolnutí chutí.

  2. Jana   18.01.2013 | 18:31 | reagovat | závadný

    Na kolik a jak dlouho se má korpus péct? Díky

  3. ŠKORNÍKOVÁ   05.03.2012 | 20:52 | reagovat | závadný

    Chci se zeptat jestli se i bez kypřícího prášku povede?Děkuji. :-\

    1. nnln   05.03.2012 | 22:38 | reagovat | závadný

      Povede, Korpus akorát nebude tak vysoký.

    2. Petra   20.10.2013 | 20:20 | reagovat | závadný

      Povede dnes jsem ho dělala a dobrý

  4. Lucie Dulíková   04.03.2012 | 20:20 | reagovat | závadný

    pravý pařížský dort, správná velikost korpusu, správný poměr jak kakaa, tak šlehačky, výtečný,... Komu vadí nízký korpus, ať si dá navíc prášek do pečiva (ale potom nemůže počítat s názvem pařížský dort) a komu šlehač neušlehá obyčejnou šlehačku, ať přidá ztužovač šlehačky. Báječný pravý paříž. Jen se po něm zaprášílo, vřele doporučuji! Přidávám foto

  5. totilla   17.11.2011 | 17:59 | reagovat | závadný

    celkem dobrý

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web