Pařížský dort

Snadné
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krystal 4 lžíce
Hrubá mouka 3 lžíce
Kakao 3 lžíce
Pařížská šlehačka
Šlehačka 1/2 l
Cukr krystal 2 lžíce
Kakao 1 lžíce
Čokoláda
na posypání
50 g
Pařížský dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Z bílků ušleháme tuhý sníh přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem.
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme.
Na vychladlý korpus navršíme pařížskou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.
Je to rychlý a u nás velmi oblíbený dort, který nikdy nevydrží do druhého dne.
Příprava pařížské šlehačky: večer vymícháme šlehačku s kakaem a cukrem a 1-2 minuty povaříme. Po vychladnutí vložíme do chladničky a druhý den vyšleháme do tuha.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1-
4.67 18 5 1
Reklama
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Pařížský dort

Komentáře

  1. Doris1   25.09.2016 | 11:18 | reagovat |

    Super!!!, dávám 1, opakovaně zaručený úspěch.
    Po nanesení krému nechám chvíli odstát při pokojové teplotě, pak teprve dám vychladit do lednice. Tím zaručím vláčnost korpusu a lepší prolnutí chutí.

  2. Jana   18.01.2013 | 18:31 | reagovat |

    Na kolik a jak dlouho se má korpus péct? Díky

  3. ŠKORNÍKOVÁ   05.03.2012 | 20:52 | reagovat |

    Chci se zeptat jestli se i bez kypřícího prášku povede?Děkuji. :-\

    1. nnln   05.03.2012 | 22:38 | reagovat |

      Povede, Korpus akorát nebude tak vysoký.

    2. Petra   20.10.2013 | 20:20 | reagovat |

      Povede dnes jsem ho dělala a dobrý

  4. Lucie Dulíková   04.03.2012 | 20:20 | reagovat |

    pravý pařížský dort, správná velikost korpusu, správný poměr jak kakaa, tak šlehačky, výtečný,... Komu vadí nízký korpus, ať si dá navíc prášek do pečiva (ale potom nemůže počítat s názvem pařížský dort) a komu šlehač neušlehá obyčejnou šlehačku, ať přidá ztužovač šlehačky. Báječný pravý paříž. Jen se po něm zaprášílo, vřele doporučuji! Přidávám foto

  5. totilla   17.11.2011 | 17:59 | reagovat |

    celkem dobrý

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web