Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17x
1- 1 5

Pařížský dort

Snadné
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krystal 4 lžíce
Hrubá mouka 3 lžíce
Kakao 3 lžíce
Pařížská šlehačka
Šlehačka 1/2 l
Cukr krystal 2 lžíce
Kakao 1 lžíce
Čokoláda
na posypání
50 g
Pařížský dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Z bílků ušleháme tuhý sníh přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem.
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme.
Na vychladlý korpus navršíme pařížskou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.
Je to rychlý a u nás velmi oblíbený dort, který nikdy nevydrží do druhého dne.
Příprava pařížské šlehačky: večer vymícháme šlehačku s kakaem a cukrem a 1-2 minuty povaříme. Po vychladnutí vložíme do chladničky a druhý den vyšleháme do tuha.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 17x)
Reklama
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Pařížský dort

Komentáře

  1. Jana   18.01.2013 | 18:31 | reagovat | závadný

    Na kolik a jak dlouho se má korpus péct? Díky

  2. ŠKORNÍKOVÁ   05.03.2012 | 20:52 | reagovat | závadný

    Chci se zeptat jestli se i bez kypřícího prášku povede?Děkuji. :-\

    1. nnln   05.03.2012 | 22:38 | reagovat | závadný

      Povede, Korpus akorát nebude tak vysoký.

    2. Petra   20.10.2013 | 20:20 | reagovat | závadný

      Povede dnes jsem ho dělala a dobrý

  3. Lucie Dulíková   04.03.2012 | 20:20 | reagovat | závadný

    pravý pařížský dort, správná velikost korpusu, správný poměr jak kakaa, tak šlehačky, výtečný,... Komu vadí nízký korpus, ať si dá navíc prášek do pečiva (ale potom nemůže počítat s názvem pařížský dort) a komu šlehač neušlehá obyčejnou šlehačku, ať přidá ztužovač šlehačky. Báječný pravý paříž. Jen se po něm zaprášílo, vřele doporučuji! Přidávám foto

  4. totilla   17.11.2011 | 17:59 | reagovat | závadný

    celkem dobrý

  5. a   16.11.2011 | 19:07 | reagovat | závadný

    má to být obyčejná šlehačka nebo smetana ke šlehání??? děkuji předem za odpověd

    1. of course   17.11.2011 | 14:54 | reagovat | závadný

      ofc smetana ke slehani :-D

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X