Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
1- 1 5
Autor:

Pařížský dort - Harlekýn

40 minut
Střední
Těsto
Cukr krystal 140 g
Vejce 3 ks
Kakao 2 lžíce
Polohrubá mouka 70 g
Vlažná voda 2 lžíce
Krém
Máslo
(30 g na jíšku)
130 g
Polohrubá mouka
(jíška)
30 g
Mléko 2 dl
Moučkový cukr 100 g
Vejce 1 ks
Na ozdobu
Šlehačka  
Čokoláda  
Pařížský dort - Harlekýn

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vodu, kakao a tuhý sníh ze 3 bílků. Nakonec vmícháme zlehka mouku. Vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Piškot upečeme ve středně teplé troubě.
Krém: z másla a mouky uděláme hodně světlou jíšku. Do ní nalijeme mléko a vyšleháme na jemnou kaši. Dále utřeme máslo a cukr, přidáme celé vejce, kakao a vymícháme. Tuto směs smícháme s vychladlou kaší a důkladně vyšleháme.
Všechen krém dáme na povrch upečeného piškotu (v jedné, silné vrstvě). Povrch ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: airan
Prohlížejících: 6
Autor: Kajkajak
Prohlížejících: 6
Autor: Jafin
Prohlížejících: 5
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Reklama
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Pařížský dort - Harlekýn

Komentáře

  1. Z21   21.04.2011 | 11:32 | reagovat | závadný

    mňamka

  2. lenka válová   26.04.2010 | 9:07 | reagovat | závadný

    Dort je luxusni a to se povedl i mne:))

  3. Veronika Nüsserová   08.04.2010 | 12:39 | reagovat | závadný

    Dort dělám vždy rovnou z dvojité dávky, protože ho přítel miluje. Přesto ho mám i se zdobením (na které jsem levá, proto berte obrázek jako ilustrativní) hotový celý tak za 90 minut. Perfektní, děkuju.

  4. Mefinka Mefinka   11.09.2009 | 11:39 | reagovat | závadný

    Ne, povařit do zhoustnutí. Vlastně uděláte takový bešamel. Když to zhoustne, odstavíte z plotny a připravíte si zbytek: utřít zbytek surovin na krém a pak to po zchladnutí "bešamelu" vyšlehat dohromady. Krém jsem dělala několikrát a vždy se povedl a všem nesmírně chutná.. Dnes budu dělat opět...

  5. Radim Jasek   05.08.2009 | 10:25 | reagovat | závadný

    Zalit mlekem a sundat z plotny?

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X