Pečený česnek

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: chestra

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Jako předkrm pro 2 osoby
    • 2
      ks česnek palička - větší
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Seřízněte paličce česneku vršek. Asi ve 3/4 česneku. Aby byly vidět všechny stroužky "zvrchu". Potřeme olivovým olejem a dáme péci do trouby. (Můžeme položit na pečící papír). Česnek pečeme zabalený v alobalu na 220 °C cca 45-60 minut. Na posledních 10 minut vyndáme z alobalu a pečeme jej "jen tak". Pečením se ostrost česneku vytratí a bude mít mírně nasládlou chuť. Bude "téměř tekutý", zlatohnědý.
2
Doporučujeme konzumovat s nakrájenou vícezrnnou bagetou, namazanou pravým českým máslem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlk
    Vlk |

    18. 4. 2017 19:30

    Pečený česnek je tak silný, že během 24 hodin vyléčí vaše tělo z řady nemocí a pomůže vám odstranit pár přebytečných kil. Česnek je skvělým přírodním lékem na řadu nemocí a je hojně užíván při dietách. V tomto článku si ukážeme, co se stane, když sníte pouhých 6 stroužků pečeného česneku. Účinky pečeného česneku v 24 hodinách: Pečený česnek vás překvapí svými vlastnostmi. Níže naleznete přesné informace o tom, co se stane s vaším tělem po konzumaci česneku. 1. hodina V první hodině po konzumaci česneku, se začne štěpit a tělo z něj čerpá energii. 2 .– 4. hodina Česnek pomáhá tělu bojovat s volnými radikály a ničí existující rakovinné buňky v těle. 4. – 6. hodina Metabolismus těla začíná vnímat výhody česneku a aktivuje proces odstranění nadbytečných tekutin a tuku v těle. 6. – 7. hodina Antibakteriální vlastnosti česneku putují krevním řečištěm a začínají odstraňovat škodlivé bakterie, které způsobují řadu nemocí. 7. – 10. hodina Během této doby jsou živiny již na buněčné úrovni a česnek chrání tělo před oxidací. 10 – 24 hodina Po první hodině trávení začíná česnek v těle produkovat procesy hloubkového čistění, včetně těchto činností: regulace cholesterolu čištění tepen prevence proti srdečním nemocem snížení krevního tlaku zvyšuje přirozenou obranyschopnost organismu posiluje imunitní systém čistí tělo a odstraňuje těžké kovy z těla zlepšuje pevnost kostí dodává energii zlepšuje výkon podporuje dlouhověkost buněk

  • VLK
    VLK |

    18. 4. 2017 19:29

    Pečený česnek je tak silný, že během 24 hodin vyléčí vaše tělo z řady nemocí a pomůže vám odstranit pár přebytečných kil. Česnek je skvělým přírodním lékem na řadu nemocí a je hojně užíván při dietách. V tomto článku si ukážeme, co se stane, když sníte pouhých 6 stroužků pečeného česneku. Účinky pečeného česneku v 24 hodinách: Pečený česnek vás překvapí svými vlastnostmi. Níže naleznete přesné informace o tom, co se stane s vaším tělem po konzumaci česneku. 1. hodina V první hodině po konzumaci česneku, se začne štěpit a tělo z něj čerpá energii. 2 .– 4. hodina Česnek pomáhá tělu bojovat s volnými radikály a ničí existující rakovinné buňky v těle. 4. – 6. hodina Metabolismus těla začíná vnímat výhody česneku a aktivuje proces odstranění nadbytečných tekutin a tuku v těle. 6. – 7. hodina Antibakteriální vlastnosti česneku putují krevním řečištěm a začínají odstraňovat škodlivé bakterie, které způsobují řadu nemocí. 7. – 10. hodina Během této doby jsou živiny již na buněčné úrovni a česnek chrání tělo před oxidací. 10 – 24 hodina Po první hodině trávení začíná česnek v těle produkovat procesy hloubkového čistění, včetně těchto činností: regulace cholesterolu čištění tepen prevence proti srdečním nemocem snížení krevního tlaku zvyšuje přirozenou obranyschopnost organismu posiluje imunitní systém čistí tělo a odstraňuje těžké kovy z těla zlepšuje pevnost kostí dodává energii zlepšuje výkon podporuje dlouhověkost buněk

  • Jirka
    Jirka |

    14. 1. 2017 01:14

    Kde seženu pravé české máslo?

  • Lukas
    Lukas |

    12. 12. 2011 20:56

    Na takto pečeném česneku si pochutnávám dost často a je to pochoutka , jen bych zdůraznil kupovat výhradně Český česnek a ne ten z Číny.

  • sabina natalia b.
    sabina natalia b. |

    9. 6. 2009 10:18

    né nedávám. normálně bez ničeho, ale asi si to osolit můžete. já nesolím totiž skoro vůbec :)

  • Dana Olbrichova
    Dana Olbrichova |

    22. 7. 2008 19:30

    Ladko, nejsem sice autorkou receptu, ale peceny cesnek znam od italskeho kamarada. Pripravuje se presne, jak je v receptu popsano. Zadna sul ani dalsi koreni. Podava se jako predkrm s olivovym olejem, ktery si podle chuti muzete prisolit a opeprit cerstve mletym cernym peprem. Bagetka se potira cesnekem a namaci v oleji. Vyborne!!!

  • sabina natalia b.
    sabina natalia b. |

    22. 7. 2008 18:34

    Laďko, žádné koření nedávám, jen trochu více toho olivového oleje :) Ale zkusit to můžete, pokud máte nějaký nápad na koření, ale myslím, že není potřeba.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    21. 7. 2008 19:21

    Tak péci česnek mě nenapadlo,ale po přečtení zapracovali slinné žlázy,jak když cumláte citron :-))).Česnek je skvělý a takhle ho udělat,to hnd zítra zkusím.Ještě se chci autorky zeptat - jiné koření nebo sůl nedáváte?Dík za odpvěď Laďka