Autor:

Bramborovo-hrášková kaše

Snadné
Ingredience
Hrášek
- čerstvý nebo mražený
400 g
Brambory
cca
750 g
Sůl  
Žloutek
- není nutný
1 ks
Máslo  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek
- špetka
 
Smetana na vaření
nebo mléko
 
Bramborovo-hrášková kaše

Postup přípravy:

Oloupané brambory pokrájíme a společně s hráškem dáme vařit doměkka, vodu trochu osolíme. Po uvaření scedíme, k bramborám a hrášku přidáme dle chuti pepř, muškátový oříšek, sůl, plátek másla a vše se smetanou (mlékem - dle potřeby) a žloutkem rozmixujeme (ušleháme nebo rozšťoucháme) v hladkou kaši. Pár celých hrášků můžeme nechat a vmíchat je až do rozmixované kaše.

Podáváme jako přílohu k masu nebo stačí posypat smaženou nebo vídeňskou cibulkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Zeleninové chow mein Asijská klasika: Míchej & smaž Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-hrášková kaše

Komentáře

  1. Alena Domanská   26.01.2016 | 19:04 | reagovat | závadný

    Velká pochvala! Dělala jsem jí k roštěnkám a nemělo to chybičku O:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web