Autor:

Bramborovo-hrášková kaše

Snadné
Ingredience
Hrášek
- čerstvý nebo mražený
400 g
Brambory
cca
750 g
Sůl  
Žloutek
- není nutný
1 ks
Máslo  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek
- špetka
 
Smetana na vaření
nebo mléko
 
Bramborovo-hrášková kaše

Postup přípravy:

Oloupané brambory pokrájíme a společně s hráškem dáme vařit doměkka, vodu trochu osolíme. Po uvaření scedíme, k bramborám a hrášku přidáme dle chuti pepř, muškátový oříšek, sůl, plátek másla a vše se smetanou (mlékem - dle potřeby) a žloutkem rozmixujeme (ušleháme nebo rozšťoucháme) v hladkou kaši. Pár celých hrášků můžeme nechat a vmíchat je až do rozmixované kaše.

Podáváme jako přílohu k masu nebo stačí posypat smaženou nebo vídeňskou cibulkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Letos to dokážeme: Dietní jídelníček od Petra Havlíčka pro rok 2017 Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-hrášková kaše

Komentáře

  1. Alena Domanská   26.01.2016 | 19:04 | reagovat |

    Velká pochvala! Dělala jsem jí k roštěnkám a nemělo to chybičku O:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web