Autor:

Falešné liptovské pirohy

Snadné
Ingredience
Flíčky
nebo i jiné těstoviny
300 g
Brambory 500 g
Bryndza 300 g
Slanina 50 g
Kopr 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Falešné liptovské pirohy

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Ve slané vodě uvaříme flíčky. Brambory očistíme a uvaříme pokrájené na kostky. Uvařené jemně rozmačkáme, ale ne úplně na kaši a smácháme s teplými flíčky, brynzou, posekaným koprem a omastíme vyškvařenou slaninou podle chuti.

Je to velmi rychlé jídlo, chuťově identické s liptovskými brynzovými pirohy, ale nepoměrně méně pracné. Může se podávat s kyselým mlékem. Množství těstovin, brambor i brynzy jsem víceméně odhadla, protože to nikdy nevážím, ale dělám od oka, takže nemusí být hmotnosti úplně dodržené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Falešné liptovské pirohy

Komentáře

  1. lucaromosam   26.11.2011 | 15:28 | reagovat |

    Vyzkoušeno dnes a rozhodně můžeme všem jen doporučit...

  2. lucaromosam   26.11.2011 | 15:13 | reagovat |

    Srdečně Vás zdravíme ze Severu čech :-) Dnes jsme recept vyzkoušeli a musíme uznat že chuť s pravými pirohy je opravdu stejná.Manžel pochází z Liptova a tak to umí posoudit :-) .Dovolili jsme si přidat i foto našeho výtvoru do Vašeho náhledu.Lucie

  3. Mirka G.   12.11.2006 | 20:26 | reagovat |

    Aj ja som z Liptova a kôpor sa dáva aj do tohoto jedla, je uvedený v ingredienciách. Dokonca ja ho dávam aj do bryndzových halušiek, zdajú sa mi s ním lepšie.

  4. Lucia   12.11.2006 | 18:45 | reagovat |

    Pochadzam z Liptova a mozem povedat, ze sa ta na tzv. liptovske pirohy absolutne nepodoba. Do piroh sa pridava aj kopor.

  5. MMMM MSMS   03.11.2006 | 11:21 | reagovat |

    Pirohy sú trojuholníčky z rezancového cesta plnené buď sladkoualebo slanou - v tomto prípade bryndzovou náplňou.Bryzndza sa zmieša s uvarenými popučenými zemiakmi a kôprom. Halušky sú zo surových zemiakov a múky. Takže v tomto prípade to rezancové cesto jeho valkanie a lepenie trojuholníčkov nahradili fiačky. Chuť je rovnaká, len pirohy vyzerajú určite krajšie:-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web