Autor:

Falešné španělské ptáčky II.

Snadné
Ingredience
Hovězí maso 1/2 kg
Cibule
větší nebo 3 menší
2 ks
Vejce
natvrdo
3 ks
Nakládané okurky
střední
2 ks
Hořčice plnotučná 2 lžíce
Anglická slanina
objemově stejné množství jako vajíčka
150 g
Sojová omáčka 1 lžíce
Hovězí vývar
1 - 1.5 l nebo masox
2 l
Hladká mouka 2 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Olej  
Falešné španělské ptáčky II.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Hovězí maso si můžeme nechat na plátky nebo proužky (kostky). Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Kdo chce, nechá si maso vcelku, já jej krájím na proužky. Nejprve si osmahneme cibuli na menší kostičky do měkka. Poté k cibuli přidáme nakrajené, okořeněné maso (můžete osolit, opepřit až na pánvi, když děláte kousky) a osmahneme.

Do osmahnutého masa s cibulkou dáme plnotučnou hořčici, promícháme a necháme ještě minutku smažit. Poté podlijeme maso hovězím vývarem a vaříme, dokud maso není měkké. Když je maso měkké, tak přidáme na kousky nakrájená vejce natvrdo, okurku, slaninu, sojovou omáčku (dávám ji hlavně pro tmavší barvu omáčky) a vše povaříme ještě cca 15 minut. Poté si smícháme vodu s hl. mouku, omáčku zahustíme a ještě tak 5 minutek povaříme. Na konci popř. dosolíme dle chuti a podáváme s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1-
4.78 23 5 1
Vepřové kotlety s hořčicí a sýrem feta Tipy na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Falešné španělské ptáčky II.

Komentáře

  1. kubajz   02.04.2016 | 17:44 | reagovat |

    moc dekuji,vyjikajici!presne takove,jake jsem ocekaval!!! :) k

  2. Jirka Trutnov   03.10.2014 | 13:13 | reagovat |

    Nemá to chybu i vepř. plecka. J ;-)

  3. marketa   19.09.2013 | 10:50 | reagovat |

    jo a taky nedávám sojovku! :-$

  4. marketa   19.09.2013 | 10:50 | reagovat |

    Zrovna ptáčky vařím/peču :)

    Dělám podobný recept, jen místo anglické slaniny, dávám "normální špek", který osmahnu s cibulkou, přidám maso na proužky, dál hořčice, sůl.....vše podle tohoto receptu, a když mám orestováno a podlito vývarem, tak šup s tím na hoďku do trouby. Pak už jen zahustím, přidám vejce s okurkou a je hotovo :). Z trouby má omáčka takovou plnější chuť. :-\

  5. marie29   10.05.2013 | 11:31 | reagovat |

    Moc dobré :-) ..sojovku jsem nedala, přišla mi tam zbytečná.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web