Falešné španělské ptáčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice
    • cibule
    • olej
    • vývar
    • smetana
    • vejce
    • nakládané okurky nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a silně z obou stran potřeme hořčicí. Na oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou cibuli (hodně - cibule nám omáčku pěkně zahustí), přidáme maso a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso měkké, tak ho vyndáme a omáčku i s cibulí rozmixujeme, vrátíme do hrnce a zjemníme smetanou.
2
Nakonec nahrubo nastrouháme vařené vejce a vmícháme do omáčky. Kdo má rád, může nastrouhat i kyselou okurku. Omáčka je výborná a není zdaleka tak pracná, jako klasické ptáčky.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pepča51
    pepča51 |

    8. 8. 2014 00:18

    :-) se smetanou jsem to ještě neskoušel.... <:-)

  • majda
    majda |

    29. 5. 2014 14:24

    ano SMETANA tam nepatří !!!!!!!! O:-) O:-) :-\

  • Lenny
    Lenny |

    28. 5. 2014 13:01

    Dobrý!

  • Mirka
    Mirka |

    24. 11. 2013 19:14

    :-( Dneska jsem zkusila poprvé se šlehačkou a už to neudělám. Bez ní jsou lepší, šlehačka patří do svíčkové nebo koprové, někdy dávám i do segedínu a to i zakysanou, ale ve španělácích mi prostě nějak nepasuje. :-(

  • soňa
    soňa |

    21. 9. 2013 12:42

    nevím od kdy nepatří do ptáčků smetana?????

  • valdan
    valdan |

    15. 7. 2013 18:28

    Okurky do španěláků patří, to se vzdáme radši vajec.

  • Klárka
    Klárka |

    5. 3. 2013 18:58

    Tak jsem vyzkoušela a moc se mi nepovedla a pak jsem se dozvěděla od mamky,že do ptáčků smetana nepatří.

  • poklipo
    poklipo |

    26. 1. 2013 10:05

    Za moc nestojí oproti falešným ptáčkům II.

  • Zuzimira
    Zuzimira |

    3. 4. 2011 14:43

    Snadne, rychle, ale hlavne vyborne. Davam za 1

  • MartikK
    MartikK |

    11. 3. 2011 16:00

    Výborné, nerada balím ptáčky, takže tato alternativa je u mě velmi oblíbená :)

  • Vendula
    Vendula |

    26. 2. 2011 10:36

    Omáčka je výborná!

  • ******
    ****** |

    30. 11. 2010 15:22

    ůžasnééé!!!!!!

  • kalash.nika
    kalash.nika |

    19. 11. 2010 13:00

    Dělám poněkolikáté a jsou výborné!

  • marie
    marie |

    6. 11. 2010 15:14

    a co je na nich falešnýho?jako že to nejsou roládky? :-|

  • recepty73
    recepty73 |

    5. 11. 2010 13:17

    Takto připraveným ptáčkům říkáme-rozlítaní.Dělám jako p. Frouzová-slanina,cibule,uzenina,okurka,vejce-to nestrouhám,ale pokrájím,protože se mi omáčka ,,nelíbí,, :-)

  • svedova.s
    svedova.s |

    4. 11. 2010 17:28

    Vynikající!!!

  • Petra V.
    Petra V. |

    15. 10. 2009 05:56

    Ano vyborna omacka, jen pridavam do omacky krome vejce natvrdo, okurky, take na kousky nakrajenou slaninu (dle chuti) a jeste do omacky drobet pl. horcice. Omacka dle me dostane lepsi chut... Kdyz delam klasicke ptacky, davam take slaninu dovnitr.... Ale to je na chuti kazdeho z nas...... Hezky den. Davam za 1.

  • Martina S.
    Martina S. |

    20. 6. 2009 18:05

    Dobré, rychlé ... ještě jsem přidala kousek nastrouhaného gothaje ... Píšu jedna s * ...

  • alena frouzová
    alena frouzová |

    10. 5. 2008 00:21

    měli jsme v neděli jsou výborný říkám jim ztracené ptáčky.do máčky roztrouhám okurku,vajíčko.a kousek měk.salámu.přidávám i do omáčky trochu plnotučné hořtice a zahuštuji moukou.smetanu nedávám ale zkusím to.

  • Žofi Bergmannová
    Žofi Bergmannová |

    14. 2. 2008 13:39

    Když přidáte do výpeku zbytek nanglické slaniny,omáčka je pikantnější.Na podlévání používám vývar nebo uvařenou vodu s masoxem.

  • Monika -
    Monika - |

    17. 10. 2007 19:12

    můžete mi prosím někdo napsat kolik se čeho dává? děkuji

  • Jitka
    Jitka |

    1. 10. 2007 13:52

    Jednoduše výborné! Dělala jsem to v papiňáku, takže i rychlé.

  • Kamil Podhorský
    Kamil Podhorský |

    20. 5. 2007 12:38

    Milé dámy,tento recept je naprosto perfektní a jednoduchý,což potvrzuje i fakt,že jsem to zvládl i já a to jsem muž. Partnerka ocenila mé snažení,takže Vám děkuji a přeji dobrou chuť

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    7. 5. 2007 10:05

    Opravdu vynikající,všem moc toto jídlo chutná a to jsou vybíraví.Včera jsem opět uvařila a zase nic nezbylo.

  • Radka Čížková
    Radka Čížková |

    9. 3. 2007 09:36

    Díky za tento recept. Můj přítel nemá rád závitky, takže mu tu a tam udělám tyto "ptáčky" a je z nich nadšený. Já koneckonců také, je to opravdu nenáročné na přípravu.

  • Zaneta Kunova
    Zaneta Kunova |

    4. 3. 2007 15:09

    Je to velmi chutny a nepracny recept.Dekuji

  • lenka
    lenka |

    26. 12. 2006 17:14

    Prave jsem ji dodelala je vyborna i memu priteli chutna dokonce si byl jeste pridat.Diky.

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    11. 11. 2006 17:49

    Jolano dávám sladkou smetanu.Jinak děkuji za vaši chválu a jsem moc ráda, že vám chutná:o)) Dlouho jsem tu nebyla a jsem překvapená takovým ohlasem.

  • Zazu
    Zazu |

    10. 11. 2006 12:01

    Uvařila jsem pro 5 chlapů a sklízím chválu ještě týden poté - díky za recept :o)

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    9. 11. 2006 10:46

    Na adresu anonyma: Vy asi žijete v jiném světě, že Vám tento fantastický recept připadá jako krawina.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 11. 2006 15:48

    co to je za krawinu ??

  • Alexandra Hoffmannová
    Alexandra Hoffmannová |

    6. 11. 2006 14:41

    I unás moc chutnalo a manžel,tak ten se olizoval, na vojně takovouhle mňamku prý nikdy neměl, ale je to již 32 let,co tam byl....

  • Daniela Hrušková
    Daniela Hrušková |

    6. 11. 2006 13:56

    U nás měly falešné španělské ptáčky úspěch, přítel to jedl celý víkend a dokonce si sám chodil přidat. Vajíčko i okurku jsem nastrouhala na struhadle s velkými oky , byla to dobrota...Díky za inspiraci!

  • LF. Altmann
    LF. Altmann |

    4. 11. 2006 10:06

    Vážené dámy,vážený pane Karle, snad každý chlap,který byl na vojně zná termín sekaný španělský ptáček, prostě maso a vše co španělského ptáčku patří je nakrájeno na kostky,vložka z okurek,párku, slaniny,vajíček se vkládá před dohotovením, chuťově velmi dobré,jednofuché,ale na vojně nikoliv oblíbené jídlo.Nedoporučuji podívat můžům,štastně ženatým,kteří absolvovali základní vojenskou službu a mnohdy se oženili i proto,aby již nikdy nic sekaného jíst nemuseli.

  • Jolana Fričková
    Jolana Fričková |

    3. 11. 2006 19:27

    Jaká smetana se do receptu dává sladká nebo kysaná? Děkuji za odpověď

  • Lucie Skalická
    Lucie Skalická |

    3. 11. 2006 18:24

    Takové recepty mám ráda. Minimum práce a nádobí a ještě ke všemu je to ňamina :-D

  • iva
    iva |

    2. 11. 2006 11:55

    je to mňamka a jako maminka čtyřměsíčního mimča můžu říct jednoduché a rychlé.Díky a houšť takových receptů.

  • Karel
    Karel |

    31. 10. 2006 15:07

    Znám formu tohoto receptu zvanou vyvržený ptáci, ingrdience jsou zcela shodné s ptákama, ale z úsporných důvodů se použije jakékoli hovězí na kostky

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    30. 10. 2006 13:17

    Taky děláme, nedáváme ale smetanu a vejce a okurku sypu až na talíři - víc nám to tak chutná (ale kousek párku a na kostičky krájenou rozškvařenou slaninu už do omáčky...)

  • katka
    katka |

    29. 10. 2006 18:31

    tento recept znam ,ale rikame mu PTÁKOVINA

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    25. 10. 2006 11:27

    Dělám tak již dlouho, říkáme jim "rozlítané ptáčky". Dělám v papíňáku, maso krájím na nudličky, hodím na orestovanou cibuli se slaninou, orestuji, přihodím trochu hladké mouky, přidám hořčici, sůl, pepř, mletý kmín, část kostky zeleninového vývaru, nastrouhanou kyselou okurku, orestuji, podliju a udusím - stačí tak 25 minut. Omáčka je už zahuštěná moukou, takže stačí jen ochutnat, případně dosolit atd. Smetanu do ptáčků nikdy nepoužívám, to už by byl jiný recept, i když určitě taky výborný:-)

  • Magdalena Lapinlampi
    Magdalena Lapinlampi |

    21. 10. 2006 22:07

    V receptu jsem udelala jedinou nedulezitou zmenu: misto platku jsem maso nakrajela na nudlicky, pridala vajicko, parek a okurku (tu z na konec) a bylo to naprosto vynikajici, opravdu skvely recept!!! Manzel byl nadseny, takze tohle jidlo bude v nasem TOP 10:o) Moc dekuju!

  • Petra Brethová
    Petra Brethová |

    20. 10. 2006 14:50

    To už je také déle co jsem je dělala,ale nevydrželi ani do druhého dne na oběd:-))

  • Maruš
    Maruš |

    2. 10. 2006 14:07

    Taky občas dělám,jen nemixuji a nedávám smetanu.Zahustím normálně moukou.Na pánvičce rozškvařím kostičky slaniny,přidám na kolečka nakrájený párek,pak nahrubo nastrouhané kys.okurky a půlkolečka cibule.Osmahnu a přidám do omáčky povařit,nakonec protlačím vařené vejce kolečkem na brambory a zlehka promíchám.Je to moc dobré a hlavně rychlé.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    2. 10. 2006 10:33

    Jenom bych chtěla "nahlásit", že tento recept jsem již zařadila do těch osvědčených, které nikdy nezklamou. Už několikrát jsme měli výborný nedělní oběd nenáročný na přípravu!

  • Markéta
    Markéta |

    23. 9. 2006 13:59

    Vynikající...dneska jsem je dělala a nemělo to chybu...akorát jsem maso dělala v troubě a bylo krasně měkounké...dávám za 1

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    15. 5. 2006 11:48

    Bylo to výborné a budu to dělat častěji, ikdyž mi motání ptáčků zas tak nevadí. Na maso jsem jen pro barvičku přisypala trošku sladké papriky, jinak vše podle receptu a bylo to fakt moc dobré!

  • ¨Hana zacpalováz
    ¨Hana zacpalováz |

    1. 4. 2006 18:32

    Ptáčky dělám tak ,méně pracné.Pomelu vajíčko, párek, slaninu trochu hořčice,maso osolím a pokladu nádivkou. dobře se to balí a děti nevybírají, co jim nechutná

  • Petra Š.
    Petra Š. |

    30. 3. 2006 22:19

    Tak jsem recept také vyzkošela,ale omáčka mi přišla příliš vodová, tak jsem jí zahustila moukou. Nakrájela jsem tam také párek, okurku a vejce, trochu zjemnila sladkou smetanou a bylo to fakt dobré. Moji 3 chlapi (jeden je roční a jeden tříletý) všechno snědli a ten nejmenší chtěl 3x přidat. Vývar jsem také dala zeleninový jako Helena D. Dávám za 1.

  • Denisa
    Denisa |

    10. 2. 2006 16:25

    no moc dobré jen jsem dala do té omáčky celou smetanu(250ml)a přišla mi malinko jak houbovka,asi jsem jí tam neměla dávat celou....příště:-)

  • Helena Dyntarová
    Helena Dyntarová |

    5. 2. 2006 12:13

    Skvělé - místo masoxu jsem použila zeleninový vývar,vajíčkem jsem ozdobila talíř a omáčku zjemnila lžičkou šlehačky. Je to super recept!

  • Di
    Di |

    17. 11. 2005 16:37

    Kostičkami vajíčka a okurky můžeme jídlo posypat až na talíři - okurka potom není uvařená podruhé "do bezvědomí".

  • Karla Vilimkova
    Karla Vilimkova |

    10. 10. 2005 17:11

    Fakt vyborne, do omacky jsem pridala nastrouhane vejce, okurcicku a parecek a nemelo to chyby.

  • Dana Konrádová
    Dana Konrádová |

    9. 10. 2005 17:14

    Skvělé - a to ani meumím zatím vařit, jedno z prvních jedlých jídel! Na maso jsem použila papiňák, do omáčky zamíchala vajíčko a párek a mňam, mňam...

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    7. 10. 2005 09:10

    Dělám podobně jako pí. Hana, dokonce když potřebuji využít menší kousky masa, nakrájím jen na kostky. Případně dělám i z kuřecího, jednak je u nás stáíle v mrazáku a také je to velmi rychlé. Možná ale někdo namítne, že už je to jiný recept

  • Hana
    Hana |

    6. 10. 2005 23:25

    Já do té omáčky dávám všechno, co do ptáčků = nejen vařené vajíčko a okurku, ale i párek a nebo slaninu, případně houby - a to je pak ta správná mňamka!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    2. 9. 2005 11:47

    To je fat výborný nápad, někomu ani to vejce s okurkou a cibulí zabalené v masu nechutná (třeba mně) a takhle je to rychlé a se stejnými surovinami. SUPER !

  • Bery
    Bery |

    2. 9. 2005 11:17

    Perfektní, nikdy se mi do španěláků nechtělo kvůli pracnosti, ale tohle je bomba. Opravdu vynikající