Dušená mrkev Dudin

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 0,5
      lžička kari
    • 1
      špetka grilovací koření nebo červená paprika
    • podravka (sůl)
    • máslo
    • olivový olej
    • jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky (kolečka). Na vyšší pánvi nebo v hrnci rozpálíme kousek másla s troškou olivového oleje, přihodíme mrkvičku a restujeme ji, dokud nezačne měknout a nebude trošku opečená. Pak přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, zaprášíme kari a paprikou, krátce ještě osmahneme, osolíme podravkou a mírně podlijeme vodou, jen tak do půlky mrkve, přidáme kečup (může ho být i méně) a necháme krátce podusit. Mrkev by neměla plavat, jen mít takovou šťávu, kterou nakonec zahustíme instantní jíškou (dává se jí skutečně jenom troška, takže - aspoň já - se kvůli lžičce jíšky s domácí nedělám).
2
My ji máme nejraději s opečenou bílou klobáskou a bramborovou kaší, ale dělávám ji i k filé nebo kuřeti. Příjemná obměna klasické dušené mrkve.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anna
    Anna |

    26. 10. 2015 18:05

    Vynikající recept. Nijak jinak nedělám. :-)

  • Toník
    Toník |

    10. 4. 2015 09:55

    Kečup - aneb jak pokazit jídlo! A hořčici s tatarkou už ne?

  • Věra
    Věra |

    23. 3. 2015 11:58

    Výborná ani jsem si žádnou přílohu nedala a byla moc dobrá.

  • Soňa
    Soňa |

    9. 8. 2012 10:30

    Vynikající recept akorát místo grilovacího koření jsem použila gyros koření získalo to orientální příchuť.A ani jsem nezahušťovala nechala jsem vydusit a zbylá šťáva zhoustla přidáním kečupu, ten jsem přidla jako poslední ingredienci :-)

  • Eva
    Eva |

    12. 11. 2010 08:56

    Velice chutné a moc dobré. :-)

  • Di -
    Di - |

    24. 2. 2010 16:09

    Recept mě zaujal na první pohled, tak jsem hned vyzkoušela. Mpc dobré, Instntní jíšku nemám, tak jsem mrkev trochu zaprášila moukou, osmahla a teprve pak podlila vodou. Maličko jsem okyselila citrónem. Taky nemusím kazit masem. Mám ráda kombinaci vařené brambory s čerstvým máslem, dušená mrkev a volí očko (sázené vejce).

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    27. 2. 2009 09:04

    Petule moc dobrý !! udělala jsem k mrkvi bramborovou kaši - maso zrovna nebylo a ani nechybělo a z bramborové vody jsem vytvořila bleskovou česnečku... tak jsem zužitkovala vše a vše bylo moc moc dobrý dávám 1