Autor:

Dušená mrkev Dudin

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Mrkev 500 g
Česnek 2 stroužek
Kečup - jemný 2 lžíce
Kari 1/2 lžička
Grilovací koření
nebo červená paprika
1 špetka
Podravka
(sůl)
 
Máslo  
Olivový olej  
Jíška  
Dušená mrkev Dudin

Postup přípravy:

Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky (kolečka). Na vyšší pánvi nebo v hrnci rozpálíme kousek másla s troškou olivového oleje, přihodíme mrkvičku a restujeme ji, dokud nezačne měknout a nebude trošku opečená. Pak přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, zaprášíme kari a paprikou, krátce ještě osmahneme, osolíme podravkou a mírně podlijeme vodou, jen tak do půlky mrkve, přidáme kečup (může ho být i méně) a necháme krátce podusit. Mrkev by neměla plavat, jen mít takovou šťávu, kterou nakonec zahustíme instantní jíškou (dává se jí skutečně jenom troška, takže - aspoň já - se kvůli lžičce jíšky s domácí nedělám).
My ji máme nejraději s opečenou bílou klobáskou a bramborovou kaší, ale dělávám ji i k filé nebo kuřeti. Příjemná obměna klasické dušené mrkve.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Pikantní bůček Recept na víkend: Maso pro muže Články z

Komentáře k receptu: Dušená mrkev Dudin

Komentáře

  1. Anna   26.10.2015 | 18:05 | reagovat | závadný

    Vynikající recept. Nijak jinak nedělám. :-)

  2. Věra   23.03.2015 | 11:58 | reagovat | závadný

    Výborná ani jsem si žádnou přílohu nedala a byla moc dobrá.

  3. Soňa   09.08.2012 | 10:30 | reagovat | závadný

    Vynikající recept akorát místo grilovacího koření jsem použila gyros koření získalo to orientální příchuť.A ani jsem nezahušťovala nechala jsem vydusit a zbylá šťáva zhoustla přidáním kečupu, ten jsem přidla jako poslední ingredienci :-)

    1. Toník   10.04.2015 | 9:55 | reagovat | závadný

      Kečup - aneb jak pokazit jídlo! A hořčici s tatarkou už ne?

  4. Eva   12.11.2010 | 8:56 | reagovat | závadný

    Velice chutné a moc dobré. :-)

  5. Di -   24.02.2010 | 16:09 | reagovat | závadný

    Recept mě zaujal na první pohled, tak jsem hned vyzkoušela. Mpc dobré, Instntní jíšku nemám, tak jsem mrkev trochu zaprášila moukou, osmahla a teprve pak podlila vodou. Maličko jsem okyselila citrónem. Taky nemusím kazit masem. Mám ráda kombinaci vařené brambory s čerstvým máslem, dušená mrkev a volí očko (sázené vejce).

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web