Autor:

Dušená krkovička se zeleninou

80 minut PT0H80M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Plátky krkovičky bez kosti
(lze i s kostí)
1/2 kg
Cibule
(větší)
1 ks
Česnek
(stroužky)
4 ks
Hořčice plnotučná
(používám nejraději Staroanglickou)
4 lžíce
Mrkev
(větší)
1 ks
Kořen petržele 1 ks
Slunečnicový olej 4 lžíce
Sůl  
Pepř mletý
(drcený nebo mletý)
 
Rozmarýn  
Drcený kmín  
Máslo 4 plátek
Masox
(ideálně spepičí, např. Knorr Bohatý bujon)
0,3 l
Dušená krkovička se zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce drceným kmínem. Vložíme do nádoby nebo misky, potřeme z obou stran hořčicí. Ideální je staroanglická horčice, ale stejně dobře poslouží i běžná plnotučná. Nakonec vše zakápneme trochou oleje, aby maso nezvětralo, zabalíme do pytlíku nebo fólie a necháme v lednici odležet alespoň dva nebo lépe tři dny.

Když je maso odležené, nenechte se překvapit silnou vůní hořčice. Připravíme si nádobu na pečení. Sám používám nádobu z varného skla se skleněnou pokličkou. Nádobu jemně vymázneme máslem, na dno položíme dva plátky másla a na ně naklademe maso.

Vedle si připravíme zeleninu, ostrouháme mrkev a kořen petržele a nakrájíme je na průměrně silné plátky (cca půl centimetru až centimetr). Plátky naklademe na maso společně se čtyřmi stroužky česneku (v celku) zbaveného slupky. Na takto ozdobené maso nakrájíme na plátky či kroužky jednu větší cibuli. Když je připraveno, navrch dáme ještě dva plátky másla a oblijeme připraveným bujónem. Bujón by měl dosahovat cca do dvou třetin masa. Přikryjeme a pečeme (dusíme) s pokličkou po dobu cca 70-80 minut na teplotu cca 200°C.

Jako přílohu můžeme podávat dobré křupavější pečivo, třeba rozpečenou bagetu, případně s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Brambory můžete oloupané přidat dusit k masu a dělat tak přílohu rovnou s hlavním jídlem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Dušená krkovička se zeleninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web