Autor:

Dušená mrkev nasladko

Snadné
Ingredience
Mrkev 800 g
Citron 1 ks
Cukr
dle sladkosti mrkve
 
Máslo  
Na dochucení:
Skořice - mletá
dle vlastní chuti
 
Vanilkový lusk
, aroma, vanilkový cukr...
 
Hřebíček  
Dušená mrkev nasladko

Postup přípravy:

Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu, lžíci másla, cukr a dle chuti skořici, hřebíček nebo dřeň z vanilky. Dusíme doměkka, pokud je třeba, podlijeme troškou vody.

Použití:
Dušenou mrkev můžeme použít jako náplň palačinek společně s tvarohem, jako náplň kynutých buchet a koláčů s drobenkou, do tvarohových nebo smetanových pohárů... Výborná je i samotná nebo s těstovinami a zakysanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Dušená mrkev nasladko

Komentáře

  1. Dominika   21.01.2015 | 10:25 | reagovat |

    Tenhle recept je hotový poklad!Děti jí zbožňují a já mám dobrý pocit,že jí zdravě.Včera jsem jí prvně dala i do buchet jak se píše a jsou taky výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web