Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí stehna , čtvrtky, paličky... pro 3 osoby
    • sůl
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • máslo
    • medvědí česnek sušený nebo tymián
    • vývar nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do které jsme dali pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou hlívu a medvědí česnek nebo tymián. Já dávám medvědí česnek k hlívě (cca jednu lžíci) a tymiánem sypu maso, ale záleží na chuti každého, jakou kombinaci zvolí nebo zda zůstane pouze u jedné chuti.
2
Před vložením do předehřáté trouby na 190 stupňů podlijeme trochou vývaru, na každý díl masa položíme kousek másla, pekáč zaklopíme a pečeme cca 35 minut, dle velikostí porcí. pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem dle potřeby.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.
4
Stejným způsobem můžeme upéct i naporcovaného králíka, kdy dobu pečení pod poklicí prodloužíme na cca 60 minut.
5
Pokud chceme více houbového sosu (například k rýži), můžeme zahustit troškou domácí hotové jíšky, kdy přilijeme i trochu vývaru a provaříme, případně dle chuti osolíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka Valinová
    Lenka Valinová |

    10. 11. 2016 13:16

    Výborný oběd. Určitě můžu doporučit.

  • eledhwen
    eledhwen |

    1. 5. 2016 09:02

    Výborné, přidávali jsme si! :-*