Autor:

Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuře
naporcované nebo stehna...
1 ks
Uzené plecko
nebo bok...
250 g
Sůl  
Smetana ke šlehání 250 ml
Solamyl (bramborový škrob)
1 -
2 lžička
Tymián
dle chuti, čerstvý nebo sušený
 
Rozmarýn
dle chuti, čerstvý nebo sušený
 
Cibule
větší
1 ks
Česnek
1-
2 stroužek
Máslo
- ořech
 
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně

Postup přípravy:

Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití kuřete výpekem doměkka a dozlatova. Pak si vyndáme maso stranou (udržujeme v teple), do výpeku nalijeme smetanu, ve které jsme si rozmíchali solamyl a necháme vše v pekáči krátce provařit.

Kuře podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem nebo noky, které přelijeme smetanovo-bylinkovou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1
5 12 5 1
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně

Komentáře

  1. lenka   27.12.2016 | 19:57 | reagovat |

    bajecne! tohle kure s uzenym nemelo chybicku

  2. pipča   14.06.2016 | 9:04 | reagovat |

    děkuji za recept, moc jsme si pochutnali :-)

  3. Hana Stejskalová   22.03.2016 | 7:15 | reagovat |

    Včera jsem zkusila malý vzorek ze dvou prsních řízků s kůží a kousku uzené krkovice a výsledek? Dokonalý! Nedělní rodinný hlavní chod oběda je už teď víc než jasný a jsem si jistá, že nezklame. Mnohokrát děkuji za recept a ostatním vřele doporučuji.

  4. fredericka   28.12.2015 | 13:46 | reagovat |

    dávám velkou jedničku,bylo to výborné

  5. Iveta Dráteníková   04.04.2015 | 16:59 | reagovat |

    Boží kuře, chutnalo úplně bohovsky. Obdivuji vaši fantazii a cit pro sladění chutí a přeji mnoho dalších tak vynikajících receptů.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web