Drožďová pomazánka s pepřem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      snítka jarní cibulka Podle chuti
    • 2
      kostka sušené droždí
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika stačí kousek pro oko
    • otruby nebo strouhanka - na zahuštění
    • 1
      špetka pepř mletý dle chuti
    • 1
      lžička pepř celý ideálně nakládaný - množství dle chuti
    • 1
      hrst petrželka na ozdobu
    • 1
      špetka kurkuma
    • posekané bylinky podle chutí, např. yzop

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...).
2
Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou mladou cibulku. Na mírném plameni mícháme do rozpuštění. Odstavíme ze sporáku a dále přidáme nadrobno nakrájenou papriku, kurkumu, drcený a nakládaný pepř, trochu klíčků a otrub (případně strouhanku nebo něco na zahuštění) a dále zpracováváme, aby se vše propojilo.
3
Ozdobíme např. petrželkou a podáváme s pečivem dle vlastní chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    12. 3. 2014 20:45

    Tento recept je bohužel neúplný, chybí v něm pojivo. Co mají otruby zahušťovat? Mléko? Kolik? Dále do receptu určitě nepatří sušené droždí, v postupu jsou pak klíčky, které ale nejsou v ingrediencích. Myslím, že si z receptem měl autor dát víc práce, takto je nepoužitelný.